Un barbat a dat dovada de spirit civic noaptea trecuta in jurul orei 2:00, la Pangarati, judetul Neamt. Acesta se afla la volanul masinii cand a observat un incendiu care se manifesta in curtea unei locuinte, la o anexa locuibila care se afla la 3 metri de casa in care dormeau 3 persoane si la care incepuse sa se extinda flacarile. Omul a trezit pe ce trei, a sunat la 112 apoi pana la sosirea pompierilor a dat o mana de ajutor la stingerea focului care pana la urma a produs pagube importante, insa din fericire, fara victime.

Comunicat, ISU Neamt:

”In jurul orei 02:10, o persoana aflata in trafic pe teritoriul comunei Pangarati a anunțat, prin 112, un incendiu la o locuinta din localitate. S-au deplasat 12 subofițeri cu două autospeciale si o ambulanță SMURD, constatând că ardea violent o anexă locuibilă, temperatura degajată ducând deja la degradarea unor elemente ale fatadei casei cu mansardă (aflată la 3 metri). Pompierii au stins incendiul, a cărui cauză probabilă de producere este un scurtcircuit produs la o ladă frigorifică. Au ars: acoperișul anexei, construit din lemn si învelitoare din tablă, pe aproximativ 50 mp., si bunurile din interior. S-au degradat: două geamuri, balconul din lemn, izolația din polistiren si o terasă de aproximativ 6 mp. La intervenție a participat și SVSU al comunei.
De menționat este faptul că apelantul a trezit cele trei persoane aflate în locuință, după ce a anunțat incendiul prin 112, si a incercat, împreună cu proprietarul, să stingă incendiul cu găleți cu apă, până la sosirea pompierilor.”

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.