Spiritul de observatie al unui barbat a impiedicat producerea unei eventuale tragedii. Acesta a gasit o grenada vineri in timp ce participa la amenajarea unei scene la Nemtisor, pe locul unde urma sa aiba loc un spectacol cu sute de spectatori. Omul a sunat la 112 si elementul de munitie a fosr preluat in siguranta de catre pirotehnisti, anunta ISU Neamt:

”Vineri, 15.09.2017, la ora 13:56, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în pădurea din satul Nemţişor, comuna Vânători Neamţ a fost descoperit un element de muniţie neexplodat, de către un bărbat de 57 de ani, la marginea pădurii Nemţişor în timp ce participa la amenajarea unei scene în zona respectivă pentru desfăşurarea unei manifestări artistice la sfârşitul săptămânii.

La locul intervenției s-au deplasat doi subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat o grenadă de mână defensivă, provenită din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 300 mp şi nu au mai descoperit alte elemente de muniţie.”

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.