Domnilor PNL-iști, puteți spune «Mulțumesc!»”, le transmite liberalilor Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt, facand referire la anuntul PNL potrivit caruia, zilele trecute a fost semnat contractul de finantare pentru Spitalul Regional de Urgenta Iasi. Arsene reaminteste ca proiectul a fost realizat cap-coada in timpul guvernarii PSD, cu tot cu documentele necesare contractului de finantare si nu mai ramasese decat de pus o semnatura pe contract, acuzandu-i pe PNL-isti ca nu fac decat sa culeaga roadele muncii altora. ”PNL anunță, cu surle și trâmbițe, că a semnat primul contract de finanțare pentru realizarea Spitalului Regional Iași! Minunat! Doar că ei “trec cu vederea“ faptul că acest proiect este realizat de PSD! Tot greul, până la a se ajunge la etapa semnării contractului de finanțare, a fost dus de fosta guvernare social-democrată! Ei doar culeg roadele muncii altora!

Așadar, dragi moldoveni, datorită partidului din care fac parte, la Iași se va realiza cel mai mare proiect cu bani europeni – un spital care va deservi pacienții din toată Moldova – investiție mixtă de circa 530 milioane de euro. Cu acești bani se vor asigura costurile pentru proiectarea, construirea, dotarea și operaționalizarea unității spitalicești. UE va asigura o finanțare de 85%, diferența fiind suportată de la bugetul național.

În viitorul spital vor lucra în jur de 3.000 de angajați. Clădirea, de tip modulară, va avea șase niveluri supraterane și două în subteran, iar amprenta la sol va fi de 36.500 mp, potrivit studiului de fezabilitate. Spitalul va avea 850 de paturi și alte câteva zeci pentru spitalizarea de zi.

Atât deocamdată despre acest proiect imens! Un proiect al PSD, pe care PNL putea să aibă decența să nu și-l asume, ci să recunoască munca fiecăruia pentru a avea în Moldova un spital regional de nivel european!

Atașez și un link de unde se poate vedea cu ușurință că semnarea contractului în decembrie fusese anunțată de Roxana Mînzatu, fost ministru al Guvernului Dăncilă, în cadrul unei conferințe de presă din luna octombrie. https://www.ziaruldeiasi.ro/…/contractul-de-finantare-pentr…”, scrie Ionel Arsene pe facebook.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.