Spitalul modular de la Letcani, pentru care CJ Neamt a platit peste 3 milioane de euro la initiativa lui Arsene, ramane inchis. Programat sa se deschida astazi, spitalul nu poate fi folosit, pentru ca nu functioneaza instalatia de oxigen. Nu este prima dată când spitalul, care a costat 13 milioane de euro, are o astfel de problemă, titreaza Digi24.ro

Deschiderea spitalului modular de la Lețcani va fi întârziată, din cauza lipsei unei soluții pentru oxigen, a declarat Vaasile Cepoi, directorul DSP Iași. „La unitatea de la Lețcani se fac în continuare eforturi pt a fi deschisă. Problema este că nu avem o soluție alternativă pentru oxigen. Deoarece nu a fost instalat încă stocatorul de oxigen. Iar o soluție cu tuburi nu este posibilă pentru că nu sunt suficiente tuburi dat fiind consumul imens de oxigen în toate spitalele care tratează pacienți Covid. În funcție de viteză cu care firma va instala stocatorul vom avea și o altă alternativă pentru terapie cu oxigen și se vor putea internă primii pacienți”, a precizat Cepoi, citat de Digi24.ro

Autoritățile anunțau deschiderea spitalului modular de la Lețcani, județul Iași încă din weekendul care a trecut. Unitatea trebuia să aibă conducere militară, dar și medici civili, a anunțat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

In peste un an de zile de and a fost construit, spitalul nu a funtionat decat cateva saptamani. Conform unui raport al Ministerului Sanatatii, spitalul de 13 milioane de euro, este de fapt o epava, cu echipamente care nu corespund si cu numeroase nereguli de proiectare si de constructie. Evident, conluziile raportului, confirmate astazi inca o data, au fost interpretate de propaganda PSD, drept atacuri politice. Chiar daca s-ar fi deschis astazi, spitalul ar fi functionat cu doar 6 paturi ATI, din 100 cate fusesera prevazute la momentul achizitiei.

Spitalul a fost inaugurat de mai multe ori in anul 2020, in scop electoral, una dintre inaugurari fiind facuta cu alai si mare fast, inclusiv de Ionel Arsene. Pe subiectul spitalului fantoma a fost deschis si un dosar penal la DNA, despre a cărui soarta nu se mai stie nimic.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.