Spitalul modular de la Letcani, pentru care CJ Neamt a platit peste 3 milioane de euro la initiativa lui Arsene, s-a deschis pana la urma, insa poate primi doar 20 de pacienti, si acestia, cu forme medii de boala, transmite Digi24. Sectia ATI ramane tot inchisa, din cauza lipsei unui stocator de oxigen, desi in total, spitalul a costat 13 milioane de euro, din bugetele CJ Iasi si CJ Neamt. „După finalizarea montării, umplerii și verificării bunei funcționalități a stocatorului de oxigen vom putea îngriji și pacienți în terapie intensivă. Pacienții vor trece prin triajul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva Iași, vor fi evaluați, consultați și vor fi direcționați spre Spitalul Modular. Am operaționalizat două saloane, în total 20 de pacienți”, a precizat medicul Florin Roșu pentru sursa citata.

Spitalul de la Letcani nu a functionat aproape deloc in peste un an de cand a fost construit, insa a fost inaugurat de mai multe ori, in scop electoral, chiar si de Ionel Arsene (foto). La momentul falselor inaugurari, se spunea ca spitalul ar avea peste 100 de paturi ATI. S-a ajuns apoi la 48 de paturi, ca astazi sa fie operabile 20 de paturi, insa fara niciun pat de ATI.

Achizitionarea spitalului a ajuns si pe masa procurorilor DNA in urma unei plangeri penale, insa nu se mai stie nimic oficial despre stadiul cercetarilor.

Referitor la acest aspect, prefectul de Neamt a reiterat astazi la un post TV local, ideea ca in spatele achizitionarii acestui spital modular, a fost de fapt o afacere. ”In spatele spitalului de la letcani a fost o afacere. O afacere bine croita pentru interesul unora, dar o afacere prost croita pentru interesul pacientilor, nemtenilor, al moldovenilor si al romanilor.

Doi la mana, acest spital nu a fost operationalizat aproape niciodata la capacitatea maxima, ci doar pe jumatati de masura, dupa care a fost inchis si intrat in conservare la ISU. Din ultimele date pe care la am de la Ministerul Apararii, de la domnul ministru Ciuca, in cursul zilei chiar de astazi, pentru ca acolo va fi o coordonare a unui medic militar, se fac ultimele manevre si va fi operationalizat in cel mai scurt timp. Ministerul Apararii s-a dat peste cap sa gaseasca tot ce inseamna logistica, tehnica, pentru a-l repune in functiune in regim de mare urgenta. Inteleg ca astazi ar urma sa ajunga in spital primii 20-25 de pacienti”, a declarat George Lazar.

O parte dintre dotari au fost devalizate. Inteleg ca mai lipsesc piese, lucruri”, a mai precizat prefectul de Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.