Actualizare stire: Vezi AICI!Este oficial- DSP Neamț vrea spital Covid la Târgu Neamț și redeschiderea spitalului județean

Stirea initiala: Spitalul din Targu Neamt ar putea fi transformat in spital Covid. Este una dintre variantele care vor fi discutate astazi in cadrul unei sedinte care va avea loc la Prefectura Neamt, pe subiectul redeschiderii Spitalului Judetean Neamt pentru pacientii non Covid, informeaza surse medicale.

La acest moment sunt analizate doua ipoteze privind redeschiderea spitalului, o a doua varianta, mai putin agreata, fiind cea care prevede impartirea spitalului judetean in doua, pentru ambele categorii de pacienti: Covid si non Covid.

Managerul spitalului, medicul Silviu Verzea va trebui sa prezinte nu plan in acest sens, iar decizia finala va apartine DSP Neamt. Cea mai probabila varianta insa, este cea care prevede transformarea spitalului din Targu Neamt in spital Covid, pacientii non Covid din Targu Neamt, urmand sa fie redirectionati catre spitalul judetean sau catre spitalul din Roman, cel din urma fiind deja suprasolicitat, din cauza ca spitalul judetean nu primeste alti pacienti, decat pe cei cu coronavirus.

S-a mai luat in calcul si transformarea spitalului de la Bisericani in spital Covid, insa acolo nu exista sectie ATI, in timp  ce spitalul din Targu Neamt are o asemenea sectie.

Ieri, in spitalul judetean mai erau internati doar 50 de pacienti infectati cu coronavirus, deserviti de 1.600 de angajati.

Daca in sedinta de astazi de la Prefectura se va lua o decizie, nu este neaparat ca ea sa fie si pusa in practica imediat, deci pentru moment, nu se stie data exacta la care spitalul judetean va fi redeschis.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.