*Ministerul Sănătății a alocat în septembrie o parte din banii pentru reabilitarea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe Neamț, dar conducerea legislativului nemțean spune că nu se poate încadra în termenul legal pentru organizarea licitației

Nemțenii riscă să piardă ajutorul financiar alocat de Ministerul Sănătății pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe (UPU) Neamț din cauza termenului prea scurt pe care-l are la dispoziție pentru a organiza licitația.

Având în vedere faptul că se apropie finalul anului și intrăm în luna decembrie, conducerea legislativului nemțean susține că nu este suficient timp pentru a organiza licitația și, mai important, pentru a găsi și o firmă care să merite să se ocupe cu lucrările de reabilitare și modernizare a UPU Neamț, lucrări pentru care s-a primit o finanțare parțială în luna septembrie. „Ministerul a alocat un milion de lei, dar avem numai 57 de zile la dispoziție pentru a organiza licitația și pentru a desemna și o firmă câștigătoare, care să se ocupe de lucrări. Asta ar însemna ca până pe 10 decembrie să definitivăm această procedură și să avem și câștigătorul, doar că e un timp foarte scurt și se apropie și finalul de an. Nu vrem să pierdem acești bani, așa că, în prezent, avem un director de la spital care s-a dus la București să discute cu cei de la minister să putem prelungi acest termen. Este o investiție prea importantă pentru județ și o tratăm cu cea mai mare seriozitate“, a declarat Constantin Iacoban, președintele CJ Neamț.

Astfel, singura șansă de a primi banii este amânarea licitației pentru anul viitor, dar asta numai dacă cei de la minister vor accepta propunerea nemțenilor.

Andreea AMARIEI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.