Desi dupa titlu pare un fel de material publicitar, acest articol nu este nici pe departe asa ceva. In oceanul de minciuna, incompetenta si mizerie in care se scalda acest judet, trebuia sa recunoastem si sa facem public faptul ca ieri am avut o experienta placuta in ceea ce priveste Spitalul Judetean Neamt. In general, presa este critica si e bine sa ramana asa, insa opinia publica trebuie informata si despre lucrurile bune.

O pacienta a reclamat catre redactie o situatie neplacuta prin care trecea ieri in spital si a trebuit sa verificam informatiile. A fost pentru prima data cand am interactionat cu medicul Cristina Atanasoaie, cea care de aproape o luna este directorul Spitalului Judetean Neamt si am ramas surprinsi sa constatam ca a raspuns la telefon de la primul apel, a ascultat cu mare atentie ce i-am povestit, s-a aratat foarte interesata de problema, a sunat pe sectie sa vada ce si cum, apoi in cateva minute, exact cum promisese, ne-a sunat inapoi.

In conditiile in care de peste doi ani nu ne mai raspunsese la telefon niciun director de la Spitalul Judetean Neamt, ce s-a intamplat ieri trebuie sa recunoastem ca nu e putin lucru, chiar daca este cat se poate de normal.

Si mai trebuie adaugat ceva. I-am explicat directoarei ca nu ni s-a raspuns la o lista de intrebari trimisa catre spital in luna iulie (cand director mai era inca avocatul de trista amintire) si nu ni s-au trimis nici contractele cu doua clinici private, pe care noi le solicitaseram tot atunci. Minune. In aproximativ 15 minute am avut pe mail documentele si raspunsurile la lista de intrebari.

Aici e dubla premiera: una, ca ni s-a raspuns intr-un timp asa de scurt, si o alta ca am primit mail cu informatiile pe adresa redactiei. Pana acum, erau puse la misto pe site-ul spitalului sau nu se raspundea deloc.

Bine-nteles ca doar cu o floare nu se face primavara si multe dintre problemele spitalului raman inca nerezolvate, insa dupa experienta de ieri, putem macar sa speram ca in sfarsit, institutia medicala este condusa de un om cat se poate de normal. Pentru ca de fapt, ce s-a intamplat ieri nu este vreo mare grozavie, este doar normalitate. Normalitate care fusese aruncata la gunoi de ultimii doi directori ai spitalului. De aceea credem ca nu gresim cand spunem ca Spitalul Judetean Neamt pare sa fi intrat pe o directie mai buna.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.