Ca la fiecare inceput de toamna conducerea spitalului din Roman se mobilizeaza pentru asigurarea unei rezerve suficiente de hrana pentru iarna ce urmeaza sa vina astfel incat cei care vor ajunge pe paturile spitalului sa aiba parte de o masa sanatoasa si suficienta.
In cadrul conferintei de presa sustinuta la Spitalul Municipal de Urgenta Roman de catre managerul general, medicul Catalina Palanceanu, au fost prezentate principalele directii de „atac” pe acest final de an si in ceea ce priveste investitiile in repararea si modernizarea unor noi sectii ale spitalului. Se are in vedere ca in cel mai scurt timp sectiile de boli infectioase si cea de dermatologie sa fie in graficul stabilit pentru lucrarile programate in aceasta perioada.
Managerul spitalului romascan a prezentat pe scurt activitatea desfasurata in ultimele zile si hotararile ce s-au luat in cadrul institutiei ce o pastoreste in ceea ce priveste returnarea medicamentelor neutilizate in termen de cel mult 24 de ore si consemnarea acestui aspect intr-o condica speciala. Deoarece in practica au aparut dese situatii in care medicamentele prescrise unui bolnav nu au mai fost administrate din diferite cauze cum ar fi externarea la cerere sau aparitia unor suspiciuni de intoleranta la respectivele pastile s-a hotarat ca sa fie pusa la punct o procedura standard pentru returnarea respectivelor medicamente in vederea utilizarii eficiente a acestora de catre cei care au nevoie de ele.
Un alt aspect important legat de buna desfasurare a activitatii spitalului se refera la completarea listei de investitii cu necesarul de medicamente intr-asa fel incat farmacia spitalului sa poata raspunde prompt la orice cerinta venita din partea medicilor din sectiile unitatii spitalicesti.
Din pacate in continuare spitalul romascan se confrunta cu lipsa de personal calificat suficient iar organizarea concursurilor din aceasta luna pentru ocuparea unor posturi de asistenti nu rezolva decat o parte din problema. In continuare, sectiile de radiologie si pneumologie functioneaza pe regim de avarie neavand nici la aceasta ora suficienti medici pentru buna desfasurare a actului medical. Pentru rezolvarea acestor probleme au fost demarate procedurile birocratice in vederea organizarii de concursuri de selectie si angajare iar cel mai probabil la mijlocul lunii octombrie daca vor fi candidati vor fi sustinute primele probe ale concursului in vederea angajarii.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.