După condamnarea lui Ionel Arsene la 8,4 ani de inchisoare, dinspre Consiliul Judetean Neamt, curg in spatiul public valuri de promisiuni si proiecte care de care mai fanteziste si mai pompos denumite: poduri, podețe, punți, 8,4 km de drum asflatat, centura ocolitoare pentru Piatra Neamt, drumuri expres si alte realizări dintr-un viitor incert.

Ultima astfel de instiintare catre publicul nemtean a aparut astazi, pe pagina de facebook a CJ Neamt. ”La sediul Consiliului Județean Neamț, miercuri, 20 aprilie, s-au purtat ultimele discuții pe seama Studiului de Fezabilitate pentru viitorul sediu al spitalului județean, care va fi construit în Piatra-Neamț”, transmite CJ Neamt. Este vorba despre discutii pe SF-ul (Studiul de Fezabilitate) spitalului judetean promis de vreo 5 ani. Între timp s-a facut un alt spital, cel de la Letcani, de 13 milioane de euro, ramas nefolosit pana in ziua de astazi, dar ce a fost a fost, acum vorbim despre SF-ul noului spital.

Nemtenii pot afla asadar, ca viitorul spital (pentru care deocamdata nu sunt bani) va avea doua căi de acces dinspre DN 15, adăposturi de apărare antiaeriană și chiar si o grădina-terapie prin care se vor plimba pacienții. Si nu in ultimul rand, spitalul va avea o inaltime de 30 de metri, plus o suprafață construită de 24.521 metri pătrați, o suprafață desfășurată de 121.253 metri pătrați, iar platforma pentru anexe va fi de 4.780 metri pătrați. Totalul suprafeței construite va fi de 29.301 metri pătrați, iar totalul suprafeței construite desfășurate va fi de 126.033 metri pătrați. Ce să mai. O adevarata bujuterie de SF.

Totodata, CJ Neamt face publica o noua serie de foto-machete, tot din SF, care pot fi admirate mai jos. Bonus, o poza cu presedintele inculpat Ionel Arsene, din timpul discutiilor pe SF. Pana la transpunerea lor in realitate, reamintim nemtenilor ca daca se confrunta cu afectiuni medicale, pot primi asistenta de specialitate in actualul spital judetean in care s-au investit recent 21 de milioane de euro.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.