Deputata PNL de Neamt, Mara Calista, anunta noi masuri pentru sprijinirea persoanelor cu autism in special a copiilor care sufera de aceasta afectiune. Astfel, in urma mai multor runde de discutii la Parlament cu ONG-urile din acest domeniu, printre solutiile identificate astazi, a fost si stabilirea unui plan de decontare a terapiei pentru copiii cu autism. ”După mai bine de un an de zile de discuții și întâlniri, am ajuns la aceeași masă factori de decizie pentru a dezbate și stabili un calendar de acțiuni comune, clare și asumate în unanimitate ale legislativului cu executivul României și cu specialiști din cadrul ONG-urilor pe o temă extrem de importantă: situația persoanelor, cu precădere a copiilor, care suferă de tulburări din spectrul autism.
Sunt 2 planuri de acțiune pe care le avem în discuție:
1. Includerea în COR și recunoașterea ocupației de analist comportamental;
2. Stabilirea unul plan clar de decontare a terapiei pentru copiii cu tulburări din spectrul autism care să răspundă realităților zilelor noastre.
Dacă în ceea ce privește decontarea au fost făcuți deja pași importanți în acest sens de către Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, cu privire la ocupația de #analistcomportamental s-a ajuns la concluzia unanimă că această comunitate de copii și adulți extraordinari, dar stigmatizați din cauza problemelor de care suferă, este extrem de necesară și recunoscută în practică atât la nivel național, cât și internațional.
Formarea resursei umane care să ajute la dezvoltarea acestei comunități în armonie cu societatea în care trăim, incluziunea acestora în câmpul educațional de masă, dar și oferirea resurselor financiare necesare sunt acțiunile pe care le vom concretiza în perioada imediat următoare.
Mulțumesc Raluca Turcan, Ioana Mihăilă, Anca Dragu, Ștefan Pălărie, Oana Țoiu, Andrea Csep, Mădălina Turza (alături de care am început acest demers acum un an), Florica Cherecheș, dar și reprezentanților ONG-urilor care au fost astăzi alături de noi. Mulțumiri speciale se îndreaptă către Ana Turtureanu și Anca Dumitrescu pentru că mi-au arătat ce înseamnă această comunitate și cum putem #ajuta concret pe mai departe”, transmite Mara Calista, deputat PSD de Neamt.
I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.