Primaria Piatra- Neamt anunta ca numarul cersetorilor din oras a scazut simtitor dupa ce a fost demarata o campanie de descurajare a fenomenului. ”Campania  “Spune NU cerșetoriei”, realizată Poliția Locală și Direcția de Asistență Socială (D.A.S.), în parteneriat cu Primăria Piatra-Neamț, a continuat și în perioada 10 – 23 august 2018. Astfel s-au efectuat  o serie de activități specifice, fiind legitimate 970 persoane și aplicate 224 contravenții în valoare de 26.760 lei.

Sancțiunile aplicate au vizat în principal persoanele care apelează în mod repetat la mila publicului, fiind apte de muncă, întocmindu-se 91 de procese verbale de contravenție cerșetorilor găsiți pe raza municipiului. Totodată s-au aplicat 55 sancțiuni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice ori consum de alcool pe domeniul public, iar 78 sancțiuni pentru nerespectarea Hotărârilor de Consiliu Local și a reglementarilor privind actele de identitate.

S-au continuat activitățile zilnice de prevenire ale echipelor mixte Politie Locala – DAS  în zonele aglomerate de pe raza municipiului, prin informarea cetățenilor în vederea conștientizării acestui fenomen. Ca urmare a activităților preventive, majoritatea cetățenilor au înțeles să nu mai încurajeze cerșetoria prin oferirea de bani, fiind înregistrată o diminuare semnificativa a numărului de cerșetori.

Cu această ocazie atragem atenția cu  privire la metode mascate de cerșetorie, exemplificând în acest sens cazul numitului R.A.I. de 41 ani, din com. Săvinești, care, în ziua de 23.08.2018, cerea bani trecătorilor de pe str. Bistriței  pentru a fi donați persoanelor cu handicap. Din verificările efectuate a rezultat că acesta nu avea autorizație sau alte documente care să ateste legalitatea strângerii de fonduri, fapt pentru care a fost sancționat conform Legii nr.61/1991.

Poliția Locală Piatra-Neamț va acționa în continuare pe aceasta linie în vederea protejării cetățenilor și păstrării unui climat de ordine si siguranța pe raza municipiului.” se precizeaza intr-un comunicat la Primariei Piatra- Neamt.

Ionut CORFU

 

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Fake news!

    In data de 23.08.2018 am sesizat o patrula de la politia locala, ce se afla intre Hotel Central si Petrodava, pentru a rezolva problema unui cersetor din zona RCS RDS Petrodava si mi s-a raspuns foarte sec: sa sun la dispeceratul lor! Mi se face greata de astfel de oameni platiti din banii locuitorilor orasului Piatra Neamt! Ma bucur ca publicati astfel de comunicate pe banda rulanta, probabil aveti de cistigat…
    ADMIN: Fake news este cu totul altceva. Poate fi cel mult dezinformare din partea primariei, fake news in niciun caz. Cat despre partea cu castigatul, posibil sa fi confundat site-ul

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.