SRI Neamt si IPJ Neamt se reabiliteaza, se anunta intr-un comunicat de presa al politistilor nemteni. Este vorba despre o reabilitare termica, nu de alta natura, cladirile celor doua institutii care sunt vecine fiind prinse intr-un proiect pe fonduri europene pentru eficienta energetica dar si pentru modernizarea spatiilor de lucru. Reabilitarea dureaza destul de mult, fiind prevazuti peste 6 ani pentru ducerea la bun sfarsit a proiectului. ”La data de 19 septembrie a.c., la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ’’Reabilitare termică în vederea creșterii eficienței energetice și modernizarea spațiilor de lucru la I.P.J. Neamț pentru corpurile de clădiri C1, C2 și C6 și la U.M. 0819 pentru corpurile C1 și C2’’.

Programul operațional regional 2014-2020 are ca axă prioritară sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon,  iar prioritatea de investiții o reprezintă sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor.

Valoarea totală a contractului de finanțare este 29.336.619, 53 de lei,  din care valoarea eligibilă o reprezintă 18.560.571,85 de lei.

Proiectul de reabilitare termică în vederea creșterii eficienței energetice și modernizarea spațiilor de lucru la I.P.J. Neamț are ca perioadă de implementare 73 de luni”, se mai arata in comunicatul de presa la IPJ Neamt.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.