Bătaia de joc a prefectului Niță la adresa pietrenilor, blocată de instanță”, spunea primarul Andrei Carabelea în luna iulie 2022, atunci când Prefectura a pierdut in prima instanta procesul intentat Primariei Piatra Neamt, privind HCL-ul prin care parcarile de resedinta au fost trecute din administrarea Parking in administrarea directa a primariei.

Decizia Tribunalului Neamț a fost contestată de Prefectură, însă afirmația primarului este confirmată încă o dată astăzi, când judecătorii de la Curtea de Apel Bacău au dat sentința definitivă, și anume, că Prefectura, prin prefectul Adrian Niță- PSD, a greșit (poate chiar intenționat, ca răzbunare politică) atunci când a anulat Hotărârea de CL Piatra Neamț prin care se dorea reformarea sistemului de parcări de reședință din Piatra Neamț. ”Acțiunea prefectului nu a avut nicio bază legală, singurele resorturi care l-au împins la acest gest iresponsabil fiind comenzile venite din partea șefilor săi de la PSD”, mai spunea Carabelea anul trecut. Decizia de astăzi, este totodată, încă o lovitură de baros pentru oamenii PSD din Neamț, cocoțați politic pe bază de obediență în diverse funcții, din care fac grave abuzuri la ordin politic, în detrimentul unor întregi comunități, fapte demonstrate până acum, de mai multe ori în instanță.

Minuta instanței de la Curtea de Apel Bacău- decizie definitivă:

Primăria Piatra Neamț a reacționat după verdictul instanței, printr-un comunicat de presă: ”Curtea de Apel Bacău a respins astăzi ca nefondat recursul formulat de Prefectul Județului Neamț referitor la anularea Hotărârii Consiliului Local Piatra-Neamț nr. 49 / 28.02.2022 privind gestiunea directă a serviciului public de parcări de reședință.

Hotărârea Curții de Apel Bacău cu nr. 65 din 20.01.2023 este definitivă. Având în vedere faptul că în acest moment gestiunea serviciului public de parcări de reședință este realizată de către Parking SA, după comunicarea sentinței către Consiliul Local Piatra-Neamț, va rămâne la latitudinea acestuia să stabilească prin HCL care va fi modalitatea ulterioară de gestionare a acestui serviciu.

Andrei Carabelea, primarul Municipiului Piatra-Neamț: „Adrian Niță, prefectul județului Neamț, a aruncat în haos anul trecut administrarea parcărilor de reședință, a blocat un întreg oraș și a pus pe drumuri sute sau mii de familii din Piatra-Neamț, în încercarea de a câștiga capital politic. Dacă mai era nevoie, astăzi mai avem încă o dovadă că pe lângă lipsa totală de interes față de bunăstarea pietrenilor, prefectul a arătat și o lipsă totală de profesionalism atunci când a atacat în instanță hotărârea de Consiliu Local privind gestionarea parcărilor de reședință: Curtea de Apel Bacău a respins astăzi ca nefondat recursul formulat de Prefectul Județului Neamț referitor la anularea gestiunii directe de către primărie a serviciului public de parcări de reședință.”, se arata în comunicatul Primăriei.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.