Soferul autocarului implicat in accidentul de la Pipirig a fost sanctionat pentru ca ”nu a adaptat viteza la conditiile de drum”, transmite Politia Neamt. Barbatul in varsta de 43 de ani, din Republica Moldova, a pierdut controlul mijlocului de transport in comun, a derapat, a intrat intr-un parapet, apoi intr-un camion condus de un barbat de 50 de ani din Farcasa. Camionul a fost proiectat intr-un autoturism condus de un barbat de 54 de ani din Targu Neamt. Niciunul dintre cei 3 soferi nu consumase alcool si nu s-au inregistrat victime.

Ramane insa discutabila sanctionarea soferului autocarului, pentru ca dupa cum se vede in imaginile de mai jos, drumul nu corespundea in niciun caz din punct de vedere al sigurantei traficului rutier, carosabilul fiind acoperit in intregime cu zapada, deci se poate lesne deduce ca vestitii drumari (DRDP Iasi) nu au actionat in zona, desi ninge de ore bune. Cu toate astea, administratorii drumului nu au fost sanctionati, in schimb, soferul este ”vinovat” ca si-a permis sa circule pe un drum pentru care se platesc taxe tocmai pentru a fi intretinut corespunzator si atunci cand ninge. De altfel, pe toate drumurile nationale din Neamt se pot vedea asa-numitele sărărițe, atunci cand asfaltul este curat, insa dupa ninsori, adica fix cand este mai mare nevoie de ele, dispar ca prin minune. Daca se întamplă insa un accident, vinovatii de serviciu sunt soferii, platitori de roviniete.

Later edit: Politia Neamt a anuntat ca politistii sunt inca la fata locului pentru ca se lucreaza la deblocarea drumului, iar dupa ce se termina interventia, vor analiza situatia si vor stabili daca se vor aplica si alte sanctiuni. Cert este ca pana la ora asta, soferul autocarului este singurul sanctionat.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.