Actualizare stire: In timp record, la cateva minute dupa publicarea articolului tvmneamt.ro, ISU Neamt a transmis ca la ordinul colonelului Ciprian Mitrea (șeful ISU Neamt) au fost trimise in zona mai multe echipaje de pompieri, pentru evaluarea situatiei si evident, pentru a implementa masurile care se impun. Lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt, transmite cetatenilor care se alfa in situatii asemenatoare, sa nu ezite sa apeleze 112.

Stirea initiala: Nu mai putin de 4 familii sunt izolate in satul Negulești din comuna Piatra Soimului, dupa inundatiile de ieri, 18 iunie, fără ca primarul PSD să ia vreo masura, desi situatia se incadreaza la milimetru în legislatia privind situatiile de urgenta.

Familiile respective au apelat la tvmneamt.ro, ca ultima solutie in fata nepăsării autoritatilor locale, care își lasă cetetenii de izbeliste in fata furiei naturii.

Este vorba despre 12 persoane in total, dintre care doua sunt copii cu varste de 2 ani si de 8 luni si 3 persoane cu varste intre 78 si 94 de ani.

Dupa ploile de seara trecuta, cele 4 familii au ramas fara singura legatura cu civilizatia: o punte pietonala care a fot luata de ape, dupa cum se poate vedea in imaginile de mai jos, captura video, trimise redactiei tvmneamt de persoanele in cauza.

Desi nu este prima data cand se intampla asa ceva in locul respectiv, autoritatile locale nu par deloc impresionate de faptul ca 12 oameni raman izolati. Cine raspunde daca in cele 4 gospodarii izolate izbucneste un incendiu, ori un copil sau un batran ar avea nevoie de ajutor medical in cazul unor probleme de sanatate. Culmea, in acesta seara, in jurul orei 19, un reprezentant al primarului s-a deplasat la fata locului, insa absolut degeaba: ”A venit un consilier local sau nu stiu sigur ce era, ca nu ne puteam intelege. Era greu sa ne auzim de pe un mal pe altul. A facut niste poze, a zis ceva si a plecat. Oricum, ni s-a mai spus si alta data că nu se poate construi un pod sau o punte mai rezistenta, pentru ca suntem prea putini aici. Prea putine familii. Apelam la presa, pentru ca ne-am pierdut demult increderea in primar. De cate ori au fost inundatii, noi am ramas izolati. Nu avem pe unde sa iesim de aici. Doar daca o luam prin padure vreo 4-5 km si sa ajungem la Nechit. Apelam la presa pentru ca nu stim ce sa mai facem, daca primarul nu ne baga niciodata in seama, de atâția ani. Nu stim cu sa ne mai plangem”, își varsa naduful unul dintre cei care au contactat redactia tvmneamt.ro.

Primarul PSD al comunei Piatra Soimului este la 6-lea mandat. Neculai Nicorescu nu a reusit sa raspunda apelurilor redactorului tvmneamt.ro. In 15 minute, acesta a fost apelat de 5 ori. Desi comuna pe care o pastoreste este sub avertizare meteo de ploi abundente si ar fi trebuit sa fie prezent zi si noapte la datorie prin activarea Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta (CLSU), acesta este de negasit. Nu stim daca nici prefectului nu-i raspunde (prefectul este seful Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta- CJSU), dar daca in comuna Piatra Soimului mai exista cetateni in sutatii similare, îl pot suna pe primarul Nicorescu (PSD) la numarul de telefon 0745 383 473.

Ionut CORFU (sursa foto: martori)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.