Deputata PNL de Neamt, Mara Calista, anunta ca guvernul a dat startul digitalizarii dosarelor de pensii din Romania. Un prim pas, este angajarea a aproximativ 1.000 de oameni pentru a implementa proiectul, iar procesul de selectie incepe de maine, vineri, 27 august. ”Începe în forță procesul de digitalizare al dosarelor de pensie!

• Vineri, 27 august, începe procesul de selecție pentru cei 1.000 de angajați temporar care vor digitaliza dosarele de pensie!

• 800 de persoane cu studii superioare și 200 de persoane cu studii medii pot să participe la acest proces de selecție pentru suplimentarea personalului din casele județene de pensii.
• Chiar și persoanele fără experiență în domeniu pot participa la selecție, dacă au abilități și competențe pentru a lucra la procesul de digitalizare. Salariile vor fi între 2.500 și 3.500 de lei net, în funcție de studii și competențe.
• Din datele Ministerului Muncii, la această oră, din cele aproximativ 5 milioane de dosare de pensii, 250.000 sunt dosare de pensii cu șină, 1,3 milioane de dosare sunt într-un format digital primitiv, iar restul conțin nesincronizări între sistemele informatice din teritoriu și cel al Casei Naționale de Pensii”, transmite Mara Calista.

 

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.