Atualizare- 9 septembrie: Vezi AICI Șoferi băgați în carantină la Vama Borș, DSP Neamț suspendă măsura DSP Bihor

Stirea initiala: Autoritatile romane spun ca nu obliga pe nimeni sa se vaccineze. Numai ca in statul totalitar pandemic, daca nu te vaccinezi, ti se ia dreptul la munca.

Doi soferi profesionisti din judetul Neamt, angajati ai unei firme de transport tot din Neamt, au fost bagati in carantina in aceasta dimineata (8 septembrie) dupa ce au intrat in tara, desi pana acum se stia ca angajatii care fac parte din aceasta categorie profesionala sunt exceptati de la astfel de masuri, daca nu au fost confirmati pozitiv.

Cei doi fac curse de transport in fiecare saptamana, Romania- UK, dus- intors. In aceasta dimineata insa, la intrarea in Romania, au fot informati ca vor intra in carantina la domiciliu, pentru ca se intorc dintr-o zona cu risc. B.A., unul dintre cei doi soferi care a contactat tvmneamt, spune ca la intrarea in tara prin Vama Borș, vamesul roman le-a comunicat ambilor soferi (colegi la aceeasi firma, conduc acelasi autovehicul) ca trebuie sa intre carantina, chiar daca au test PCR negativ, facut la fiecare iesire din tara.

Misterul a fost elucidat dupa ce soferii au cerut explicatii de la functionarii DSP aflati in vama. Acestia le-au spus ca soferii nu mai sunt exceptati de la intrarea in carantina la revenirea in tara dintr-o zona de risc. Cu o singura conditie: sa fie vaccinati.

Mai jos, SMS-ul prin care soferii au fost anuntati ca sunt obligati sa intre in carantina si decizia eliberata de DSP Bihor, prin care practic, doi oameni sanatosi sunt obligati sa stea 14 zile in arest la domiciliu:

In urma verificarilor facute de tvmneamt.ro, se confirma noua regula introdusa pe șestache, despre care putini au aflat. Directorul DSP Neamt, Radu Firastrau, spune ca soferii care revin in România din tari cu risc epidemiologic, intra in carantina daca nu sunt vaccinati. Masura a fost introdusa prin Hotararea nr. 43 a CNSU (Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă), condus de Raed Arafat, la data de 1 iulie 2021. Noua masura a trecut neobservata pana acum, iar autoritatile nu au insistat pe mediatizarea ei, probabil pentru a nu crea nemultumiri si revolta. Numai ca din pacate, totul este cât de poate de real, iar statul român a ajuns sa apeleze la metode in totala contradictie cu Constitutia si cu drepturile omului, pentru a obliga cetatenii sa se vaccineze.

Culmea, alti doi soferi, de la aceeasi firma din Neamt, care se intorceau tot din UK, au intrat in tara aproximativ la aceeasi ora, printr-o vama din judetul Arad, insa nu au fost pusi in carantina, desi nici ei nu sunt vaccinati. Si mai dubios, este ca soferii respectivi intra si ies din Romania de doua ori pe saptamana pe la aceeasi vama si pe acelasi traseu spre si dinspre UK, insa pana astazi, de doua luni de zile, nimeni nu le-a spus ca trebuie sa intre in carantina daca vin dintr-o zona cu probleme, daca nu sunt vaccinati.

Cei doi soferi nemteni introdusi astazi cu forta pana la urma in carantina chiar daca nu au nicio boala, vor ramane astfel si fara dreptul la munca. Daca vor refuza in continuare sa se vaccineze, vor putea iesi din tara cu un test PCR negativ, insa la intoarcere, vor fi obligati din nou sa intre 2 saptamani in carantina.

Iar ca aberatia sa fie pana la capat, nimeni nu s-a gandit ce se intampla cu membrii familiilor cu care carantinatii vor intra in contact. De exemplu, unul dintre cei doi soferi, are 4 copii care luni vor merge la scolile la care invata. Daca tatal lor este acum purtator de Sars Cov2, asa cum banuiesc vigilenții luptatori cu pandemie, care este efectul carantinarii lui, din moment ce copiii vor merge in colectivitate dupa ce au intrat in contact cu el zile la rand?

Totodata, prin masura aplicata de statul român, cei doi nemteni raman (cel putin pentru o perioada) fara sursa de venituri si nu-si vor mai putea intretine familiile, fiindu-le incalcate grav drepturile si libertatile, ba chiar dreptul la viata. Evident, de suferit va avea si firma sau firmele de transport care se pot trezi peste noapte cu soferii bagati in carantina de autoritati, putandu-se ajunge chiar si la faliment.

Asadar, soferii profesionisti si firmele de transport din Romania, trebuie sa aiba in vedere ca statul pentru care platesc taxe si impozite, îi poate aduce la sapa de lemn, prin reguli impuse pe șest. Vaccinare cu orice pret, chiar cu pretul ruinării economiei.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.