Valentin Stavarache, liderul consilierilor judeteni PNL Neamt, a vorbit ieri intr-o emisiune online la Monitor TV, despre cazul copilului subnutrit din Targu Neamt (6 kg la varsta de un an si jumatate), lasat timp de 4 luni fără ingrijire medicala, desi fusese văzut de doua ori de reprezentanti ai Comisiei pentru Protectia Copilului, condusa de fosta prefectă Daniela Soroceanu, despre care Stavarache afirma că a fost pusa in aceasta functie de Ionel Arsene.

Stavarache spune ca liberalii au tras un semnal de alarma prin comunicatul transmis după ce tvmneamt a dezvaluit cazul, pentru nu este pentru prima dată când se constata deficiente in activitatea Comisiei pentru Protectia Copilului. ”Noi (n.red. PNL) am tras un semnal de alarma. Nu este prima dată cand au carente in activitatea administrativa, sociala si… si am atras atentia. Acolo este o Comisie pe care o garanteaza din nou presedintele PSD Neamt. Noi aici tragem un semnal de alarma. Pentru ca dansii (n.red. referire la Arsene&co) propun aceasta comisie. Doamna Soroceanu a fost propusa de catre domnul Arsene si cei care mai sunt. Noi (n.red. PNL) nu avem niciun reprezentant acolo. Nici noi nici alte partide. Cum se intampla tot timpul. Noi nu avem reprezentanti nici in institutiile sau societatile Consiliului Judetean, nici in alte insitutii. Pentru că dânșii se pun intre ei, cateodata sunt si beneficii materiale, cateodata nu. Si atunci, daca au gresit prin activitatea lor, noi am atras atentia. Nu mi se pare ca am gresit prin chestia asta”, a declarat Valentin Stavarache- consilier judetean PNL Neamt.

Conform IPJ Neamt, Politia Targu Neamt s-a autosesizat după publicarea articolului tvmneamt, si pe 26 iulie, s-au demarat verificari pentru a se stabili dacă a fost comisa vreo infractiune.

Potrivit surselor tvmneamt, după aparitia articolului despre copilul lăsat baltă de autoritati, in DGASPC Neamt este o atmosfera nu tocmai placută, angajatii fiind banuiti că au dat pontul despre cazul care trebuia ținut ascuns si poate si despre alte cazuri asemanatoare, care ar putea ajunge la urechile opiniei publice in perioada urmatoare. Totodata, s-ar fi demarat și o operatiune de tip ”Nufărul”, intocmindu-se anumite documente in regim de urgenta.

Vezi si

Copil cu handicap grav (6 kg la un an și jumătate), lăsat în voia sorții de Comisia pentru Protecția Copilului Neamț

Drept la replică DGASPC Neamț- Cazul copilului subnutrit, din Târgu Neamț

PNL Târgu Neamț, despre cazul copilului subnutrit, lăsat fără ajutor: ”Indiferența PSD poate ucide! Cei vinovați trebuie să plătească”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.