Putini pietreni stiu ca la doi pasi de oras, in comuna Garcina judetul Neamt, exista un izvor la care vin si oameni din judetele vecine, in special din Bacau.

Izvorul este situat exact langa manastirea Pestera, o manastire de maici infiintata in anii `90. Vechimea lui nu se cunoaste, localnicii spanand ca e acolo de cand lumea.

DSC_4731

Se spune ca in urma cu ceva ani, au fost luate  probe de apa de catre anumite institutii, insa nu se cunoaste daca a fost publicat vreun rezultat.

Apa izvorului de la marginea padurii are un miros respingator, de “oua clocite”, asta datorandu-se sulfului pe care il contine El mai este numit si “‘izvorul de apa pucioasa”. Apa are insa, proprietati miraculoase, spun cei care au consumat regulat. Sunt foarte multe cazuri de vindecari miraculoase a celor care sufereau de boli digestive, in special de afectiuni ale stomacului. Sunt garcineni care au facut tratament cu apa de acolo dar si care beau regulat, fara sa fie bolnavi si spun ca se simt foarte bine din punct de vedere medical, dovedind asta cu analize medicale de laborator. Sunt cunoscute si cazuri de ameliorare ori vindecare a unor boli ale ficatului ori fierii.

Faima izvorului a mers din gura in gura, si a ajuns in judetele vecine, de unde vin oameni pentru care medicina conventionala nu a fost de ajutor, ei comparand proprietatile apei de la Garcina, cu cele ale apelor de la Olanesti, o statiune unde medicii trimit pacienti pentru a se trata la izvoarele de acolo.

Tot localnicii sunt cei care ingrijesc periodic izvorul, curatandu-l si montand diferite dispozitive improvizate, care sa faca mai usoara captarea apei, si care sa lungeasca viata sursei de sanatate de langa casele lor.

Nu stim din ce motive, acest izvor nu a fost facut cunoscut pana acum publicului larg, insa sunt foarte multi cei care garanteaza ca apa care vine de sub munte face miracole.

Ionut Corfu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.