Actualizare stire: Premiantele pentru performanță, directoarele Troleibuzul și Drupo, chemate la ascultare la CJ Neamț

Stirea initiala: Daca cineva a crezut ca a vazut toate aberatiile posibile in judetul Neamt, uite ca mai era una. Troleibuzul SA a intrat in topul firmelor nemtene. Camera de Comert si Industrie Neamt a premiat firma falimentara cu actionar majoritat CJ Neamt, pentru performantele obtinute. Premiul a fost inmanat personal directoarei Nadia Nastasa (foto jos), la o sindrofie anuala, organizata de Camera si Industrie Neamt, si intitulata ”Topul firmelor nemtene”. Anul acesta, agapa s-a desfasurat pe 25 octombrie, fiind prima data cand presa nu a fost invitata, si acum se intelege și de ce. In alti ani au fost premiate firme cu patroni țepari sau cu dosare penale pentru evaziune fiscala, asa ca de ce sa nu fie premiata si o firma care traieste exclusiv din bani publici primiti de pomana de la CJ Neamt pana anul acesta, si de la 6 primarii, incepand cu luna noiembrie. Troleibuzul SA este atat de performanta, incat in momentul in care s-a inchis robinetul cu bani publici, si-a suspendat activitatea. Cum in 2018 banii gratis au curs cu nemiluita, Camera de Comert si Industrie a considerat ca Troleibuzul merita un premiu pentru activitatea din anul respectiv.

Pentru ca nici pe site-ul Camerei de Comert si Industrie Neamt nu se sufla o vorba despre mascarada de vinerea trecuta, nu se stie exact pentru ce performante a fost premiata SC Troleibuzul SA, insa dupa cum spun o parte dintre angajati, s-ar putea incadra lejer la categoria ”performanta in hoție”. Prin premierea Troleibuzul SA, conducerea Camerei de Comert si Industrie Neamt dă o palma rasunatoare tuturor firmelor private din judetul Neamt, care chiar au performante intr-un mediu economic extrem de ostil, dar care nu sunt in gratiile mahărilor acestui ONG cu nume înșelător, vecin cu escrocheria. Este culmea nesimtirii sa premiezi pentru performanta o firma care traieste exclusiv din banii altora, in timp ce firmele private abia își duc zilele. Ce firma nu ar face performanta, daca i-ar pica bani din cer?

Pe langa Troleibuzul a mai fost premiata o firma devoratoare de bani publici, aflata tot in proprietatea CJ Neamt. Este vorba despre Drupo, firma care abia a iesit din insolventa, unde sunt angajati numai piloși politici.

Destul de suprinzator, o reactie dura pe marginea acestui subiect, a avut chiar Catalin Chitei, administratorul public al judetului Neamt. Intr-o postare pe contul lui de facebook, Chitei cere directorilor celor doua societati sa returneze premiile primite pe nedrept, in caz contrar, vor ramane fara sprijin din partea CJ Neamt. ”Ridicolul a depășit orice limite. Denaturarea adevărului nu poate duce la succes și dezvoltare. Am fost surprins să aflu că două dintre societățile la care Consiliul Județean Neamț este actionar majoritar au fost premiate de Camera de Comerț și Industrie Neamț pentru performanțele reușite în 2018. Surprinderea mi-a fost și mai mare să văd că directorii Troleibuzul și Drupo au fost și au ridicat aceste premii. Chiar au făcut și fotografii cu trofeele. Este total nepotrivit ca doi antreprenori nemțeni sa fie privați de recunoașterea performanțelor reale în fața a două societăți care fie trăiesc din subvenții, fie au nevoie de ajutor pentru a supraviețui. Este total injust, iar managementul celor două companii ar fi trebuit sa știe că locul lor nu este la masa performerilor. Le cer societăților sa returneze premiile pe nedrept primite, în caz contrar urmând a sista orice forma de sprijin din partea acționarului majoritar. O societate performantă și premiată nu are nevoie de salvare”, spune Catalin Chitei, administratorul public al judetului Neamt.

Chiar daca se stia si pana acum ca 99% dintre premiile date de Camera de Comert si Industrie Neamt sunt niste regii ieftine, de data asta, ONG-ul si-a pierdut orice urma de credibilitate. ”Este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii de afaceri şi, în special, pe cele ale membrilor săi, în dialogul cu instituţiile statului şi organismele internaţionale. Camera acţionează pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior”, scrie pe site-ul Camerei de Comert si Industrie Neamt

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. valeu chitei ai pus-o te da afara arsene si oana bulai ca ai indraznit sa scrii asa ceva! in al doilea rand, camera asta sparta de comert VINDE DIPLOME, si va pot spune ca in perioada cand eram director general la Locativserv, acestia au venit in biroul meu spunand sa cumpar o diploma cu locul 1, 2 sau 3!!! Locul 1 trebuia sa dau 5000 de lei, 3000 pt locul 2 si 2000 pt locul 3. Cu tot respectul si cu martori le-am dat cu flit rapid. Despre ce vorbim? Despre OMERTA IN STARE PURA intr-un judet vai mama lui, insa unde baronii din politica, cat si analfabetii numiti in functii cheie fac ce doresc!!!! Rusine, rusine , rusine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.