Nu este gluma, ci este cât se poate de oficial și este chiar știrea zilei. Consiliul Judetean Neamt se va ocupa de contruirea unui nou pod in locul celui prăbușit la Luțca, dupa ce tot CJ Neamt s-a ocupat și de construirea celui căzut ieri in albia Siretului.

Intrunit in sedinta de urgenta, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (din subordinea prefectului de Neamt) a adoptat o Hotarare prin care CJ Neamt este insarcinat sa ”identifice sursele de finantare pentru ralizarea etapei de elaborare a documentatiei tehnico-economice pentru constructia unui nou pod peste râul Siret, in localitatea Luțca, comuna Sagna”, se arata in Hotararea transmisa presei de Prefectura Neamt.

Hotararea vine dupa ce vicepresedintele CJ Neamt, Dragos Chitic, a declarat astazi pentru zch.ro, ca Ionel Arsene (nu, nu a demisionat, este inca in slujba nemtenilor) era deja plecat la Bucuresti pentru a identifica surse de finantare pentru un nou pod. Probabil ca sursa de finantare a fost deja găsită, insa era nevoie de o Hotarare de CJSU, iar Prefectura s-a conformat, prin urmare, CJ Neamt a inceput deja demersurile pentru construirea unui nou pod la Luțca.

Tot prin Hotarare de CJSU, CJ Neamt este pus sa convoace un expert care sa verifice aspecte legate de construirea podului care s-a daramat (captura din documentul transmis de Prefectura), adica sa vada daca a fost ceva in neregula cu anumite proceduri:

Prin urmare, CJ Neamt se va verifica singur, ceea ce este o aberatie, pentru ca DNA a deschis deja o ancheta, iar CJ Neamt ar putea deveni suspect in dosar.

În aceeasi Hotarare de CJSU, se arata se va inainta o solicitare catre MAPN, pentru ca militarii sa monteze la Luțca un pod de pontoane. Astazi dimineata, premierul Ciuca a anuntat că deja dăduse ordin catre MAPN să găseasca o solutie provizorie pentru a se putea traversa Siretu la Luțca, deci, Hotararea de CJSU este inutila, pentru că o decizie in acest sens a fost deja luata la nivel de guvern.

Intre timp, fostul deputat PSD, Romică Rotaru, patronul firmei care a lucrat la podul prabusit, a facut o declaratie pentru presa centrala, cu valoare de denunț, din care reiese ca pe podul respectiv s-au facut lucrari doar de tencuire si placare, fără sa se intervina la structura de rezistenta, veche de peste 50 de ani. Din declaratia acestuia, reiese ca s-a făcut doar o spoiala care a costat aproape 2 milioane de euro. „Ori a fost o cedare … noi n-am dezvelit hobloanele să vedem ce se întâmplă în interior. Am respectat proiectul pe care l-am avut. Nu s-a umblat la structura de rezistență 99% deloc. Am făcut un fel de modernizare și reabilitare a podului. Tencuieli la grinzi, la placa de pe pod nouă”, spune Romică Rotaru.

Foto de la una dintre zecile de vizite de imagine făcute de Arsene pe podul de la Luțca, parand foarte preocupat de mersul lucrarilor. In spatele barbatului de langa Arsene (profil) este Doru Conachi, un fel de ”maestru al combinatiilor” din CJ Neamt, personaj care se dirijeaza din umbra toate proiectele/lucrarile.investitiile CJ Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.