Un comunicat IPJ Neamt care pare mai mult o gluma a fost remis presei ieri (15 februarie). Desi prin paduri se braconeaza vanat mare si pe lacuri se braconeaza tone de peste, IPJ Neamt a ales sa dea un exemplu presei, si anume, un tanar care a fost prins dupa ce pescuise nici mai mult nici mai putin, decat 26 de scobari. Nu e rau sa fie prins oricare braconier, oricat de mic ar fi el, dar la nivel de comunicare al unei institutii ca Inspectoratul de Politie Judetean sa alegi sa dai acest exemplu si sa-l faci public, este cel putin de domeniul glumelor din Almanahul Urzica de pe vremuri. Ca sa nu mai vorbim despre ”pretioasa” formulare: ”au fost redaţi (n.n. scobarii) mediului acvatic”.

Desi in judet se petrec lucruri mult mai grave (accidente sau oameni batuti aiurea de mascati dupa cum relata ieri Monitorul de Neamt), acestea nu sunt facute cunoscute oficial opiniei publice, insa marea captura de 26 de pesti care in cele din urma ”au fost redati mediului acvatic”, este considerat de catre cei de la comunicare un exemplu de mare importanta pentru activitatea politistilor din judet care zilnic prind hoti, talhari, violatori si rezolva cazuri de maxim interes pentru opinia publica, insa nu in fiecare zi descopera 26 de scobari braconati, nu-i asa?

Loading...

La fel se intampla si in cazul comunicatelor cu niste amarati care sunt prinsi cu 2mc de lemn, in timp ce altii fura cu TIR-urile.

Comunicat IPJ Neamt:

”La data de 14 februarie a.c., polițiștii au depistat un tânăr, din Cordun, care bracona în râul Moldova. Acesta este cercetat penal, fiindu-i confiscată cantitatea de peşti şi plasa folosită la braconaj. La data de 14 februarie a.c., poliţiştii de la postul de poliţie Tămăşeni, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol În urma activităţilor desfășurate, au depistat un tânăr de 28 de ani, din Cordun, care pescuia fără drept cu o năpatcă cu plasă de tip monofilament, în albia râului Moldova. Asupra acestuia au fost găsiți 26 peşti vii, specia scobar, care au fost redaţi mediului acvatic Totodată poliţiştii au confiscat plasa de pescuit folosită la braconaj. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere sau utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament.”

Nota redactiei: Scobarul este un peste care poate ajunge la o lungime de maximum 20 de cm la varsta maturitatii.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ