Strada Petru Movila din Piatra- Neamt (iesirea spre Bicaz) este la un pas sa se surpe pe un intreg sens de mers, in apropierea sensului giratoriu de la intersectia cu centura. Seara trecuta (17 iunie), apa pluviala nu a mai avut unde sa se scurga, a creat o presiune uriasa intr-un camin de colectare si s-a inflitrat pe sub partea carosabila, ridicand asfaltul ca dupa un cutremur. In zona, traficul rutier a fost redirectionat pe cele doua benzi de mers de pe sensul ramas intreg.

Potrivit primarului Dragos Chitic, problema este tratata cu prioritate si este posibil ca traficul sa fie reluat maine pe ambele sensuri de mers. ”Tratam cu maxima responsabilitate problema de pe str. Petru Movila. Dupa identificarea exacta a cauzei care a dus la cedarea canalizarii pluviale, vom demara lucrarile prin Publiserv si sper ca pana la sfarsitul zilei de maine, traficul rutier sa se reia si pe cele doua benzi afectate. Pentru ca partea carosabila este inca in termenul de garantie, a trebuit sa obtinem acordul constructorului pentru a putea inlocui asfaltul distrus”, a declarat primarul Dragos Chitic.

Prezent la fata locului alaturi de Gheorghe Triboi (director Publiserv), viceprimarul Bogdan Gavrilescu a spus ca presiunea s-a acumulat din cauza ca o teava de evacuare a apelor pluviale intr-un parau din imediata apropiere (foto jos), este mai subtire decat restul canalizarii pluviale. ”Tehnic vorbind, apa rezultata in urma ploilor, se scurge prin tevi de 600mm diametru. In cazul de fata, evacuarea din teava de 600 se face printr-o teava de 200mm. Din ce am vazut la fata locului in aceasta dimineata, problema ar fi la un fost canal aflat sub trotuarul de vizavi de locul unde s-a produs avaria. Vom interveni si vom incerca sa vedem ce solutii tehnice se pot aplica, pentru ca in acelasi loc se intersecteaza canalizarea pluviala, canalizarea pentru ape menajere, o magistrala de gaz metan si mai este si un cheson de la un pod, asupra caruia nu se poate interveni”, a declarat Bogdan Gavrilescu.

Problema tevilor de deversare mai inguste decat cele de colectare era cunoscuta la nivelul primariei. Situatii asemanatoare mai sunt in cel putin 5 locuri din oras, unde in orice moment dupa ploi abundente cantitativ, se poate intampla acelasi lucru ca pe str. Petru Movila.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.