Pietrenii pot sta linistiti, administratia Carabelea lucreaza pentru ei zi si noapte, ca nu degeaba se munceste la Regulamentele alea de întreținere si estetică in care s-a prins mai nou si capitolul ”Porumbei”.

Dupa cum se poate vedea în imaginile de mai jos, strandul din Piatra Neamt (#NouaPiatra) este pregatit pentru inundatii, indiferent cand s-ar produce acestea. Că turistii (atatia câți or mai ajunge ei prin orasul de poveste) vor crede ca sacii cu nisip aliniati pe marginea drumului chiar la intrarea in strand, aduc mai degraba a niste tranșee de talibani, nu contează, important e sa fie strandul in siguranta, pentru ca inundatii se pot produce oricand. Si la anul, si in 2023 si poate chiar si in 2030, cine stie. Asa ca au ramas acolo, pe pozitii, de vreo cateva luni, de cand s-a revarsat un torent pe care nu are de gand nimeni sa-l reamenajeze.

Si daca tot s-a inlaturat pericolul inundatiilor, nu putem sa nu observam ca in strand se lucreaza intens la noul loc de joaca (mai sunt inca vreo 3 tot in strand, dar trebuia pus undeva si ăsta daca tot nu a fost loc pe Cozla si afacerea era deja parafata) care costa cam cat vreo doua mașini de lux. Aproape 80.000 de euro.

Speram sa fie dusa la bun sfasit investitia si sa nu fie amendata Primaria de Garda de Mediu, pentru ca dupa cum se poate vedea in imagini, se toarna refuz de freza direct pe pamant. Refuzul de freza este de fapt asfalt, care contine substante petroliere, adica toxice pentru mediu, iar legislatia in domeniu nu prea permite astfel de abateri, dar n-o fi un capat de tara o amenda de cateva zeci de mii de lei acolo, ca si asa lucrarile au inceput fara autorizatie. Oricum, marea realizare este pe maini bune, atat timp cat se ocupa de ea viceprimarul USR Marius Irimia. E misiune grea, dar macar si-a gasit si el un rol in Primarie, dupa atatea luni de suspendare.

In apropierea locului de joaca mai exista un loc cu aparate de fitness, care arata cam asa. Dar nu-i bai, inundatii sa nu fie! În rest, bunăstare și respect, cât incape!

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.