Rasturnare de situatie, dupa ce consilierul local ALDE, Catalin Misaila a initiat un proiect de Hotarare de Consiliu Local, prin care se prevede rezilierea contractului dintre Primaria Piatra- Neamt si Rocom Central, firma care administreaza in prezent strandul.

Pe 14 decembrie a.c., Catalin Roca, administratorul Rocom Central a depus la primarie o cerere pentru rezilierea contractului. Mai mult, Roca cere un milion de lei (10 miliarde de lei vechi) drept despagubiri. Informatia a fost confirmata oficial de Florin Fecic, secretarul municipiului, care a explicat pentru tvmneamt.ro ca suma ceruta de Rocom Central reprezinta 100.000 de lei investitii pe care administratorul pretinde ca le-a facut de cand a preluat in administrare strandul, 100.000 de lei garantia pentru buna executie si 800.000 de lei, ipoteticul profit calculat de administrator, pe care firma l-ar fi realizat in urmatorii 3 ani, pana la expirarea de drept a contractului.

Loading...

Pentru ca proiectul lui Misaila a fost respins la vot in sedinta de CL din noiembrie, acesta l-a reintrodus pentru sedinta de CL care va avea loc maine, 21 decembrie, cand are toate sansele sa fie aprobat.

Florin Fecic a declarat ca si in situatia in care proiectul lui Misaila va fi respins, contractul cu Rocom Central inceteaza oricum dupa 90 de zile, dupa cererea lui Catalin Roca, administratorul firmei. Totodata, Fecic a precizat ca primaria nu va fi  de acord cu plata sumei pretinse de Roca si ca va fi platita doar suma de 100.000 de lei, adica garantia depusa la incheierea contractului. Drept urmare, cel mai probabil, Rocom Central va da primaria in judecata.

Pentru ca subiectul era si din cate se vede ramane inca unul destul de fierbinte, tvmneamt.ro a cerut si parerea cetatenilor intr-un sondaj de opinie, care la ora redactarii are urmatoarele rezultate: s-au inregistrat 4.450 de votanti, din care 74%- 3.292 au raspuns cu DA (adica sunt de acord ca strandul sa treaca in administrarea primariei) iar 26%- 1158 au raspuns cu NU. Revenim.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ