Sute de oameni vor sa-si schimbe buletinul. Zilnic, acestia sunt nevoiti sa se trezeasca cu noaptea in cap, pentru a-si trece numele pe listele de asteptare intocmite ad-hoc, la Forum Center. Apoi, se aseaza la rand in fata ghiseelor Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Piatra Neamt si asteapta ore-n sir, asa incat, la cea mai mica suspiciune de “trecere peste rand” se isca scandal si este nevoie de interventia fortelor de ordine.

De exemplu, marti, 12 august, cozile de pe holurile institutiei serpuiau pe mai multe directii, ba chiar coborau si pe scarile rulante. Ca in fiecare an, de aceasta poveste sunt “vinovati” asa-zisii stranieri, respectiv nemtenii intorsi in tara de la munca, pentru petrecerea concediilor. Dar cum si pe acestia timpul ii preseaza, se vad nevoiti sa-si procure cat mai repede documentele de identitate, in baza carora isi pot primi pasapoartele de calatorie sau alte documente.

De multe ori, pentru a face fata situatiei, lucratorii de la buletine raman peste program, pentru a procesa datele solicitantilor. Din pacate, nu pot multumi pe toata lumea avand o mina de angajati si aparatura insuficienta. In prezent, la Biroul de Evidenta a Persoanei exista doar 6 lucratori. Din acestia, doi primesc documente, iar restul verifica si proceseaza datele. In plus, dupa-amiaza, se mai elibereaza si carti de identitate.

 

https://www.youtube.com/watch?v=fab49bDdB5c

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.