Pandemia de Sars Cov2 pare sa fie un cosmar fara sfarsit, daca ar fi sa ne luam dupa declaratiile cavalerilor Apocalipsei Covid. Unul dintre ei este si Adrian Streinu Cercel, care anunta deja si valurile 5 si 6 in Romania, poate chiar si mai mult de atat, desi nici nu a inceput bine valul 4. Acesta a declarat intr-o emisiune la Antena 3 ca „Pandemia nu se termină cu valul 4. Urmează încă cel puțin încă două valuri de aici încolo

Conform antena3.ro, Adrian Sterinu Cercel, preşedinte Comisia de Sănătate la Senat, a anunţat duminică, în exclusivitate la Antena 3, că vor veni alte două valuri cu alte variante ale virusului, iar valul 4 evoluează destul de repede şi afectează deja pacienţii internaţi în secţiile de Terapie Intensivă.

Profesorul Streinu Cercel susţine că masca este singura care ne protejează, bineînţeles, în afară de vaccin. „Nu este problema dacă vine sau nu al patrulea val, pentru că al patrulea val este în momentul de față în fața noastră. Faptul că Terapie Intensivă au început să se adune pacienții, denotă clar acest lucru. Practic, pacienții care sunt în Terapie Intensivă reprezintă acel procent de 5% de cazuri severe și dacă facem calculul înapoi, o să vedeți câte cazuri sunt în realitate, în spatele acestui procent de 5%, deci a numărului de pacienți care sunt în Terapia Intensivă.

Terapiile Intensive încep să fie aglomerate și din păcate, noi funcționăm exact cu același personal pe care l-am avut și în urmă cu 8 luni, și în urmă cu 1 an, și în urmă cu 1 an și 8 luni.

Practic, aici trebuia să facem o mică dezvoltare, în sensul să dăm posibilitatea unor specialități colterale , să își facă o dezvoltare pe Terapie Intensivă, în așa fel încât să putem face față următoarelor valuri, pentru că noi vorbim acum  de valul 4, dar trebuie să fim cât se poate de conștienți că pandemia nu se termină cu valul 4 și urmează încă cel puțin încă două valuri de aici încolo, categoric, cu alte variante.

Atâta timp cât lumea nu înţelege să se vaccineze în aşa fel încât să pună stop propagării acestui virus, virusul pe măsură ce trece de la o persoană la alta, el va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii, iar alte noi mutaţii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi„, a spus Adrian Streinu-Cercel, director al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din Bucureşti, citat de antena3.ro

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.