Piatra Neamt figureaza intr-un top al oraşelor de evitat din România, cu cel mai dezavantajos cost al vieţii şi perspective foarte mici în a găsi un loc de muncă bun, dupa cum rezulta dintr-un studiu realizat de D&D Research, relateaza adevarul.ro

Aici, costul vieţii este cel mai dezavantajos cu perspective foarte mici în a găsi un loc de muncă bun, nu mai vorbim de unul acceptabil. Costul vieţii este unul cât se poate de dezechilibrat, iar perspectivele sunt din cele mai sumbre, mai scrie sursa citata, bazandu-se pe concluziile studiului amintit.

Alaturi de Piatra Neamt, in topul oraselor din care mai bine fugi, mai sunt Reşiţa, Alexandria, Vaslui, Focşani, Satu-Mare, Tulcea, Călăraşi, Botoşani, Brăila.

Rezultatele studiului nu sunt deloc departe de adevar si asta o poate confirma orice locuitor din Piatra Neamt. Ca un paradox insa, desi viata devine tot mai grea pentru cetatenii de rând, in Piatra Neamt se traieste boiereste in administratia publica. De exemplu, in Primarie tocmai au fost create 60 de noi posturi. Un alt exemplu, sunt societatile primariei. La Salubritas a fost angajat recent un director cunoscut ca ”soferul senatorului”, care nu are nici in clin nici in maneca cu obiectul de activitate al firmei, iar la Publiserv a fost angajat si mai recent, un prieten al primarului Carabelea. Desi firma se ocupa cu asfaltari si in general cu lucrari de constructie de intretinere, noul director are experienta in vanzari de scule electrice. Cei doi au salarii de peste 10.000 de lei.

Cu toate astea, din partea administratiei auzim numai povesti frumoase, despre potentialul de dezvoltare al orasului, despre proiecte pe hartie si despre cat de bine va fi intr-un viitor incert. De partea cealalta, studiile serioase si necoafate politic, arata cu totul altceva, despre realitatea din oras si directia in care se indreapta ”Perla Moldovei”.

Ionut CORFU

 

 

 

un simplu ceatean

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Numai fraierii traiesc rau in P.Neamt.Vrei sa traiesti si tu bine? Du-te la PSD sau PNL, ce plm stai si critici pe fb? Azi lipesti un afis, maine o rogi pe OB sau pe Carmen Seculcare sau pe Flory sa te primeasca, sa te cunoasca si sa constate ce valoros esti si , hopa, te lansezi. Ori la Troleibuzul, ori la asistenta sociala, ori la Apa Servisu.Vezi tu.Daca astia nu au locuri acolo te dusi la Tudorel la cultură.Acolo sigur ai loc.
    Nu te primesc nico la cultura? Nici o problemă.Caramel are 60 de locuri în sanatoriu de la Primaria PN patronată de Guvidu.
    Asa dacă stai si critici cum să traiesti bine, fraiere? Umbla, da din coate, stai în genunchi, pupa mana, dă cu limbuța, lipeste afise.Tu vrei sa-ti vină din senin? Ezista atatea oportunitati! Doar suntem oras turistic și deja am modrlrnizat Neamtu. Locuri de munca berechet, spitale noi, heliporturi, drumuri, A7, A8, poduri si podețe in constructie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.