Stupoare printre parintii si elevii Scolii Gimnaziale nr.1 ”Regina Maria” din Bicaz. Cristian Pipirigeanu (foto), profesorul de matematica acuzat de hartuire sexuala, a inceput de astazi, 27 ianuarie sa predea elevilor de la scoala respectiva. Una dintre ore a tinut-o la o clasa de a VIII-a, iar elevii spun ca nu le-a venit sa creada ochilor cand au vazut cine preda la clasa lor. Acestia spun ca profesorul de mate-sex ar fi avut o atitudine ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Șeful Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, Mihai Obreja, a confirmat informatia si spune ca profesorul este titular pe postul respectiv, deci cel putin pentru moment, acesta poate preda, insa se cauta solutii legale pentru a fi indepartat din invatamant. ”Este titular acolo (n.red. Bicaz), el a primit o detasare in toamna la un liceu din Piatra Neamt, pentru ca nu avea ore si i s-au dat niste ore si in momentul producerii acestui eveniment, una dintre masuri a fost sa i se retraga acea detasare. Asta a fost o masura pe care Inspectoratul a putut sa o ia. Dincolo unde este titular, la Bicaz si la Dumbrava, nu pot interveni acum, dar scolile s-au autosesizat si ele in legatura cu comportamentul dumnealui, am primit informatia astazi ca parintii de la Bicaz, de la ”Regina Maria”, probabil o sa ajunga si in scris la noi, nu sunt de acord ca acel profesor sa predea sau sa intre in scoala unde sunt copiii dumnealor.

Prin urmare, o sa vedem din punct de vedere legal ce putem face si noi ca Inspectorat. O sa am o discutie si la Minister cu doamna secretar general. Voi solicita si o consiliere juridica pentru ca sa luam masuri in asa fel incat sa nu gresim din punct de vedere legal. Pana atunci, el poate ramane sa predea la Bicaz doar daca îl primeste (n.red. conducerea scolii), pentru ca a avut o completare la care a renuntat la un moment dat. La Margineni. Si la fel, s-a dus si pe acolo, insa directorul nu l-a primit”, a declarat ”generalul” Obreja pentru tvmneamt.ro

De partea cealalta, parintii sunt foc si para, la fel si conducerea scolii. Parintii spun ca s-au mobilizat deja, vor inainta o petitie catre Inspectorat si nici nu vor sa auda ca profesorul Pipirigeanu sa predea la clasele copiilor lor.

Intre timp, a aparut si zvonul ca presupusa victima, eleva de 21 de ani si-ar fi retras plangerea impotriva profesorului. Conform Politiei Neamt, dosarul a fost intocmit dupa o autosesizare a politisitilor, iar pana la momentul trimiterii dosarului la Parchet, nu fusese depusa nicio plangere. Acum dosarul se afla pe masa procurorilor, insa pana la aceasta ora, nu exista informatia ca eleva ar fi depus o plangere.

Reamintim ca profesorul de matematica este acuzat ca ar fi hartuit sexual o eleva de 21 de ani, de la o clasa a Liceului Dimitrie Leonida, unde acesta preda. Conform capturilor de ecran facute publice de eleva, discutiile cu tenta sexuala dintre cei doi, ar fi avut loc in perioada octombrie- decembrie 2020.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.