Doar 288 de persoane s-au vaccinat sambata si duminica (15-16 mai) in centrul drive thru din Piatra Neamt, conform cifrelor transmise de Prefectura Neamt. Sambata, cu 3 ore inainte de inchiderea centrului, se vaccinasera 87 de persoane, ceea ce inseamna ca duminica s-au vaccinat de doua ori mai multi nemteni, insa numarul total al celor care au acceptat vaccinul, este evident, unul extrem de redus, mult sub asteptari, avand in vedere ca autoritatile se pregatisera cu o capacitate de 1.000 de vaccinari pe zi.

La Roman lucrurile au stat total diferit fata de Piatra Neamt, chiar daca si aici, numarul celor care s-au vaccinat este destul de mic. Cu o populatie de doua ori mai mica decat Piatra- Neamt, numarul vaccinatilor in centrul drive thru din Roman, a fost de aproape doua ori mai mare. Sambata si duminica, s-au vaccinat din mers 438 de oameni.

In total, sambata si duminica s-au vaccinat 726 de persoane in cele doua centre drive thru din Roman si Piatra Neamt.

Conform datelor transmise de DSP Neamt, pana astazi, doar 10% dintre nemteni au facut prima doza de vaccin, judetul Neamt situandu-se astfel, la coada clasamentului national, privind numarul de vaccinati. ”În acest week-end au fost organizate 2 activități de vaccinare în centre de vaccinare drive-thru. Au fost vaccinate 726 de persoane.

Scopul este sa acceleram campania de vaccinare și în același timp sa facilitam accesul persoanelor doritoare la vaccin. Ieri am depășit pragul de 100 de mii de doze administrate.
DSP mulțumește echipelor vaccinatoare, tuturor instituțiilor implicate și agenților economici privați care ne-au sprijinit. În curând vom vedea și rezultatele acestor eforturi.

Le mulțumim tuturor persoanelor care au înțeles beneficiile vaccinării și le recomandam tuturor sa se vaccineze, aceasta fiind singura soluție viabila pentru o viață normala.
Vom continua acțiunile de vaccinare prin caravanele mobile, în cabinetele medicilor de familie, cele 2 drive-thru și prin centrele de vaccinare la care vă puteți vaccina fără programare”, a declarat Radu Firăstrău, directorul DSP Neamt.

Cadrele medicale din centrul drive thru din Piatra Neamt sunt de parere ca actiunea de vaccinare din parcarea mall-ului din Piatra Neamt, nu a fost mediatizata suficient in presa, de aici si numarul mic al celor care s-au prezentat la vaccin. Reamintim ca in 2020, Guvernul Orban-PNL a platit 40 de milioane de euro presei centrale, tocmai pentru a mediatiza demersurile autoritatilor impotriva pandemiei.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.