Din anul 2015, fermierii ale caror suprafete se incadreaza in intervalul 5-30 de hectare urmeaza sa primeasca 215 euro la hectar. Adica 170 euro subventia de baza, la care se adauga un bonus de 45 de euro. Daca chiar asa va fi, atunci foarte multi fermieri nemteni vor beneficia de subventii suplimentare. Pentru ca, la noi, cei mai multi detin suprafete foarte mici de teren.
Prin aceasta masura se incearca sustinerea clasei de mijloc, care ar trebui sa fie structura cea mai importanta, clasa care trebuie sa prospere, fiind menita sa sustina fiecare sector al economiei nationale. Plata redistributiva permite acordarea unui ajutor diferentiat, o subventie diferentiata care inseamna in cifre absolute, in anul 2015, deci in primavara anului viitor, 170 de euro pe hectar pentru cei care sunt intre 1 si 5 ha si cu 45 de euro mai mult pentru cei care sunt in categoria 5-30 ha.
Nu vor fi marginalizati ori uitati nici fermierii mari. Chiar daca acestia sunt in numar mic, ei detin o suprafata arabila foarte mare, mai mult de jumatate din terenul agricol al tarii.
Noul PNDR 2014-2020 include obiective prioritare, ce vor fi finantate din fondurile europene. Primul obiectiv se refera la integrarea productiei, obtinerea produselor agricole si apoi procesarea lor, având astfel valoare adaugata mai mare. Un alt obiectiv se refera la cresterea productiei, pentru a satisface piata nationala, dar si pentru a spori exporturile.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.