Germania continua sa fie un furnizor constant de locuri de munca pentru lucratorii romani. Acum, firmele din aceasta tara au nevoie de 41 de lucratori, respectiv 6 cameriste, 20 de ospatari si 15 bucatari. Tot in aceasta perioada, si Suedia ofera 25 de slujbe, 15 de vopsitori auto si 10 pentru dulgheri. Ca de fiecare data, joburile sunt intermediate prin reteaua europeana EURES.

Prima oferta  se adreseza cameristelor. Angajatorii nemti au nevoie de 6 persoane, care vor fi distribuite in diverse locatii, aflate pe intreg teritoriu german. Firma este ZAV – Centrala de Mediere a Strainilor si Specialistilor, ca reprezentant al angajatorilor germani. Nemtenii admisi trebuie sa aiba experienta in domeniu si sa vorbeasca limba lui Goethe, la un nivel A2-B1. Salariu primit va fi cuprins intre 1.300 – 1.600 euro brut pe luna, dar asta, si in functie de zona in care isi vor desfasura activitatea viitorii lucratori. Cazarea poate fi asigurata de catre angajator, daca nu, acesta poate oferi sprijin in gasirea unei locuinte. In cazul bucatarilor si al ospatarilor, acelasi angajator cere calificare profesionala si experienta in domeniu. De asemenea, doritorii trebuie sa vorbeasca limba germana, la un nivel A2. Salariu primit va fi de 1.500 – 2.200 euro brut pe luna (in functie de zona in care se va desfasura activitatea). Cazarea va fi asigurata de firma. Contractul de munca va fi unul sezonier, respectiv intre lunile  martie si noiembrie, cu posibilitatea prelungirii pe o perioada mai lunga de timp. Modul de aplicare al dosarelor se va face la fel ca la cameriste.

Din Germania ajungem in  Suedia, unde sunt vacante 10 posturi de dulgher si inca 15, ca vopsitor auto. Firma angajatoare SC PETER & LILI SRL, se afla in localitatea VÄXYÖ, din Suedia. Pentru obtinerea acestor posturi, candidatii trebuie sa vorbeasca limba engleza (nivel mediu), sa fie calificati in meseriile solicitate, si sa aiba o experienta in domeniu de cel putin 2 ani. Constituie un avantaj detinerea carnetului de conducere. In tara, salariul pentru o astfel de munca este de 900 de lei, iar in Suedia – 1.000 de euro net lunar. Remuneratia se va acorda lunar, iar banii vor fi livrati intr-un cont bancar. Pe langa asigurarile din Romania, angajatorul va plati si o asigurare medicala pentru lucratorii detasati. Costurile cazarii vor fi achitate de catre firma. Durata contractului va fi pe o perioada nedeterminata, insa cu proba de lucru, de 90 de zile. Incadrarea se va face pe firma din Romania, cu detasare in Suedia. Nemtenii interesati de aceste posturi trebuie sa trimita CV-urile completate in limba romana  si o copie dupa certificatul de calificare, pe adresa de email: simona.poting@tm.anofm.ro. Nu se admit persoanele care nu sunt inscrise in baza de date EURES. Detalii suplimentare, la numarul de telefon 0724982598, dl. Titu Palcau. Termenul limita de depunere a CV-urilor este data de 31 martie 2015.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.