Sugestie pentru cei care dintr-un motiv sau altul dau nas in nas cu paznicii de la Spitalul Judetean Neamt: Va rugam sa-i tratati cu blandete, pentru ca au nevoie de psiholog! O spune chiar directorul Negelschi intr-un comunicat publicat pe site-ul institutiei medicale.

Nu stim daca acesta este unul dintre obiectivele planului sau de management, dar se pare ca e un subiect mai presus decat oricare alta problema de la spital.

In opinia noastra, comunicatul respectiv face parte din sirul de gafe de comunicare de la spital, care pare sa nu se mai termine. Acesti oameni (paznicii) sunt pusi intr-o postura destul de jenanta, anuntand public faptul ca au nevoie de ajutor din partea unui psiholog pentru a comunica, si de ce nu, poate si de un logoped.

In alta ordine de idei, cineva s-ar putea autosesiza si sa le retraga atesatele profesionale, care se elibereaza si pe baza unor avize psihologice. Deci ori oamenii intre timp si-au pierdut din capacitati si nu mai corespund din acest punct de vedere, ori cineva le-a eliberat avizele psihologice fara ca acestia sa fie apti pentru prestarea unei astfel de munci. Sau, mai grav, poate nici nu au atestate profesionale. Iar daca nu corespund, poate ca ar trebui suspendati pe perioada in care sunt invatati cum sa-si stapaneasca nervii.

Abia acum credem ca este nevoie ca Negelschi sa vina cu niste lamuriri, dar cert este ca trebuie sa ne purtam cu mare atentie cu paznicii epuizati psihic.

P.S. Comunicatul respectiv este de fapt un drept la replica adresat unei publicatii online. Din cate stim noi, drepturile la replica se trimit direct pe adresa redactiei careia ii este adresat. Sau la spital se publica pe site-ul intitutiei apoi se suna la redactie si se anunta ca s-a intocmit un drept la replica?

Apropo, cum ramane cu punctul de vedere solicitat pentru acest articol, publicat in urma cu peste doua luni: JOACA DE-A VIAȚA ȘI DE-A MOARTEA LA SPITALUL JUDEȚEAN NEAMȚ. ANALIZELE UNEI FEMEI CU O BOALĂ INCURABILĂ, ÎNCURCATE DE MAI MULTE ORI 

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. De ce trebuie luat drept ofensa faptul ca fiecare angajat din orice institutie ar avea nevoie sa fie consiliati in mod constructiv de catre un psiholog si nu unul oarecare ci un adevarat profesionist?
    De ce avem inca preconceptii si nu vedem realitatea, ca munca cu omul si mai ales cu cei aflati in suferinta si durere(pacient+apartinatori) sunt cel mai greu de stapanit si in aceste conditii prezenta unui psiholog este foarte bine venita.Nu mai faceti speculatii referitor la atestatele dumnealor.Cursuri de comunicare s-au facut si la nivelul asistentilor medicali si a medicilor si nu a considerat nimeni ca ar fi injositor si nici nu s-a speculat ca astfel se incearca ridicarea dreptului de libera practica.Presa draga noua….lasati-ne sa ne desfasuram activitatea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.