Proiect colectare cărţi – TNL Neamţ

În data de 9 mai, de ziua Europei, la Anticariatul I.C. Brătianu s-a dat startul unuia dintre cele mai ambiţioase proiecte de colectare de carte pentru diaspora română din Europa.

Demersul intitulat „Suntem români, citim româneşte” a fost iniţiat de către Tineretul Naţional Liberal şi are ca obiective colectarea unui număr de minim 250.000 de volume, distribuirea acestora în comunităţile de români din diaspora şi amenajarea unui numar de 10 biblioteci cu literatură românească.
Scopul acestui proiect este trezirea interesului tinerilor şi copiilor care trăiesc în comunităţile de români din afara ţării pentru limba şi cultura din România punându-le la dispoziţie gratuit carţi în limba natală.

 

Începând cu data de 18 mai 2015 organizaţia tinerilor liberali nemţeni va lansa Campania „Suntem români, citim româneşte” şi în judeţul Neamţ.

 

“Deşi la Neamţ fuziunea PNL-PDL are o serie de lacune, putem spune ca pe linie de tineret lucrurile stau totalmente altfel. Am găsit multă înţelegere şi o mare dorinţă de a construi în echipă din partea colegilor noştri liberali, lucruri care ne-au determinat să colaborăm cu dânşii în acest proiect şi nu numai. În perioada urmatoare vom avea o serie de evenimente şi acţiuni comune la care vor fi invitate să participe toate persoanele cu principii liberale din judeţul Neamţ” a declarat co-preşedintele TNL Neamt, Rareş Şchiopu.

 

“Este un proiect ambiţios pe care organizaţia de tineret l-a demarat, probabil singurul din Europa în cadrul căruia se colectează un numar atât de mare de cărţi şi suntem bucuroşi că vom face parte din el. Asteptăm toţi locuitorii judeţului nostru să fie alături de noi şi să doneze câte o carte în sprijinul celor plecaţi în afara graniţelor care doresc să nu uite limba, cultura şi tradiţiile ţării natale” a declarat co-preşedinta TNL Neamţ, farm. Andreea Iliesi.

 

Centrele de colectare vor fi deschise începând de luni, 18 mai 2015, la sediile noului PNL din Piatra Neamţ (Piaţa Mihail Kogălniceanu, Bl. H4, parter – zona Pietricica şi Bulevardul Republicii, nr. 22), la sediul PNL din Târgu Neamţ (str. Serafim Lungu) şi la sediul PNL Roman (Pietonal Ştefan cel Mare).

 

 

 

Biroul de presă TNL Neamţ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.