Modificarile si paramodificarile aduse legii invatamantului, nu contenesc. Fiecare ministru al educatiei, face ce face si modifica legea. Daca s-ar modifica lucruri stringente si care ar aduce reale beneficii educatiei, n-ar avea nimeni, nimic impotriva. Dar, toate modificarile de pana acum, au vizat structura anului scolar. Aproape ca nu exista ministru al educatiei, care sa nu fi modificat ceva in acest sens. Asa ca nici Sorin Cîmpeanu, actualul sef al Ministerului Educatiei nu se dezminte. El vrea, ca pe langa introducerea invatamantului obligatoriu de 12 clase si nu 10 cum este in prezent, sa modifice si data inceperii anului scolar, urmand ca din 2016, aceasta sa fie 5 septembrie si nu 15 septembrie cum este in prezent.

“Există o cerere susţinută cu argumente şi am apreciat din partea Consiliului Elevilor cererea de a începe şcoala mai devreme. Am apreciat maturitatea abordării, cu atât mai mult cu cât solicitarea a venit din partea elevilor, dar împreună cu precizarea că nu doresc aplicarea acestui lucru din 2015. Au dorit aplicarea din 2016, ceea ce am luat în considerare în momentul în care am aprobat calendarul pentru 2015-2016, l-am finalizat pe data de 4 septembrie, astfel încât pe 5 septembrie să înceapă următorul an şcolar”, a precizat Sorin Cîmpeanu, intr-un interviu acordat digi24.ro.

Nu stim din partea caror elevi a venit propunerea, insa, pana la anul, ministrul are tot timpul sa-si dea seama ca o astfel de masura nu este deloc benefica si ca majoritatea copiilor si parintilor vor fi total impotriva ei. Dumneavoastra ce parere aveti?

Ionut Corfu

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. […] Modificarile si paramodificarile aduse legii invatamantului, nu contenesc. Fiecare ministru al educatiei, face ce face si modifica legea. Daca s-ar modifica lucruri stringente si care ar aduce reale beneficii educatiei, n-ar avea nimeni, nimic impotriva. Dar, toate modificarile de pana acum, au vizat structura anului scolar. https://tvmneamt.ro/sunteti-de-acord-scoala-va-incepe-pe-5-septembrie-din-2016/ […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.