Un barbat din Borca, suparat pe viata după ce a consumat bauturi alcoolice, a vrut sa-si puna capat zilelor ieri seară (17 august) impuscandu-se in cap cu o arma (asomator) cu care se sacrifica animalele domestice. Bărbatul ar fi recurs la gestul extrem, după o cearta cu sotia, femeia fiind cea care a anuntat autoritatile.

Conform Serviciul de Ambulanta Judetean Neamt, barbatul a fost preluat in stare gravă, in coma profunda, fiind apoi tranferat la un spital din Iasi. ”17.08.2022, ora 19:44, Sabasa – Borca, pacient sex masculin, 51 de ani, diagnostic: plagă frontală împuşcată cu asomator, comă profundă, hemiplegie, etilism acut – tentativă de suicid; pacientul a fost preluat de un echipaj cu asistent medical, predat unui echipaj cu medic şi transportat la UPU a Sp. Judeţean de Urgenţă P. Neamţ; din UPU s-a efectuat transferul interclinic la Iaşi cu un echipaj cu medic”, se arata intr-o informare SAJ Neamt.

Politistii au deschis un dosar penal si atrag atentia că astfel de arme, care se pot cumpara la liber, sunt foarte periculoase. ”La data de 17 august a.c., în jurul orei 19.40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați de către o femeie, de 47 de ani, cu privire la faptul că soțul său a încercat să se sinucidă, folosind un dispozitiv de asomare.

Bărbatul de 51 de ani, din Borca, a fost preluat de un ehipaj medical și transportat la spital.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Arma de asomare este o armă utilitară, folosită pentru imobilizarea animalelor, prin supunerea acestora la un șoc mecanic, în scopul sacrificării ulterioare.

Dispozitivul în cauză intră în categoria de arme neletale cu destinația utilitară de asomare, putând fi procurată, în România, de orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani.

Cu toate acestea, atragem atenția cu privire la manevrarea acestui dispozitiv. El poate fi folosit în condițiile legii, doar împotriva animalelor și doar în scopul pentru care este destinat, în astfel de condiții încât să nu cauzeze vătămări corporale persoanelor”, a declarat sinsp. Ramona Ciofu- IPJ Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.