Liberalii scot la iveală o surpriză de proporții la Borca. George, Lazăr, președintele PNL Neamț, o anunță oficial drept candidat PNL la primăria comunei, pe Gina Tudosă, cea care a pus bazele ”Chilipirul Zilei”, firmă sută la sută românească, ce se bate de la egal la egal cu mari retaileri, ca Pepco, Jumbo sau TEDI.
Discuțiile între liberali și Gina Tudosă sunt mai vechi, însă abia acum se pare că s-a oficializat candidatura acesteia la primăria Borca, din partea PNL. Astfel, George Lazăr susține că femeia de afaceri de succes, care nu a mai făcut niciodată politică, este viitoarea primăriță de Borca. ”Impreună cu doamna Gina Tudosă, viitoare primăriță a localității Borca, cu oamenii din localitate care au viziune si vor să transforme această localitate intr-o zonă atractivă si cu potential turistic urias, sunt convins ca vom face lucruri bune si aceste proiecte vor deveni realitate.
Președintele PNL Neamț enumeră și câteva dintre proiectele care ar urma să fie implementate la Borca, după ce primăria va fi preluată de candidata liberală. ”Am fost ieri intr-o zonă mirifică a judetului Neamt, in comuna Borca, împreună cu doamna Gina Tudosă, presedinta organizatiei locale a PNL si totodată o femeie de afaceri de succes.
 
Împreuna si cu dl senator Eugen Țapu-Nazare ,am cutreierat prin locuri fabuloase, incarcate parcă de o energie divină si care sincer iti dau o stare de bine , de liniste de regăsire personală.
 Judetul Neamt , cu zona de munte , cu lacul Bicaz, cu dealurile si pădurile noastre, cu locurile fermecatoare si cu oamenii plini de voie bună sun o binecuvântare de la Dumnezeu.
 E de datoria noastră, să aducem plus valoare acestor tinuturi de poveste, să investim in turism si in proiecte dedicate zonei de munte.
 
Amenajarea unui domeniu schiabil in Borca este o investitie de prim interes pentru zonă si pentru dezvoltarea turismului, un traseu pentru mocăniță pe drumul lui Nechifor Lipan si al Vitoriei din Baltagul lui Sadoveanu, poate fi iarasi un proiect măret.
Drumul talienilor, obiectivele ce marginesc acest traseu, povestile celor șapte haiduci pot deveni deasemenea parte a unui proiect indrăznet care sa atraga turisti”, transmite George Lazăr.
Gin Tudosă explică ce a determinat-o să intre în  politică și în cursa pentru primăria din comuna natală. ”Nu vreau în primărie pentru interese proprii, Slava Domnului am o situație materială pentru care am muncit din greu și care îmi permite o viață indestulatoare atât mie cât și familiei mele, ci vreau sa aplic tot ce am învățat pana la 43 de ani și sa schimb fata comunei și soarta locuitorilor ei”, scrie Gina Tudosă pe facebook.
Ea mai explică și că administrațiile locale din mediul rural au nevoie de o altă viziune. ”Cred ca uneori, viața are cu noi planuri pe care noi nu le intuim dar le înțelegem pe parcurs. Luna aceasta se fac 9 ani de când m-am întors în țară din Marea Britanie și nu la București de unde plecasem ci în satul bunicilor mei, acolo unde mereu sufletul meu a știut ca este acasă.
Nimic din ce am făcut pana acum nu a fost premeditat ca sa intru în politica. Din contra, sunt și voi rămâne mereu un antreprenor în suflet, un om al finanțelor și al marketingului.
De la începutul acestui an am tot cântărit dacă sa mă implic și în Administrația Locală sau sa îmi văd de drumul meu și de povestea frumoasa pe care am construit-o, Chilipirul Zilei & ARLL, și în final am decis ca nu am dreptul sa mă plâng ca nu merge ceva bine în comunitatea și în țara din care fac parte dacă nu aleg sa mă implic mai mult. Personal am creat 62 de locuri de munca în zona și aș fi vrut sa depășesc pragul de 100 însă mi s-a negat acest drept de către Consiliul Local.
M-am implicat în programele de practica ale Liceului din zona și cu regret am observat ca visul copiilor este sa plece din țară căci aici nu au ce face! Da, este iarba mai verde dincolo și da, sunt condiții de viață, de sănătate mai bune decât aici, DAR le putem face și noi acasă dacă alegem sa ne implicam. Le suntem datori acestor copiii sa ii oprim în țară asta frumoasa și sa le creem locuri de munca aici. Degeaba investim în scoli, dacă nu vedem realitatea ca am ajuns la clase simultane în care cel de clasa zero are aceeași învățătoare cu cel de clasa a 4-a. Ca sa creezi locuri de muncă, iti trebuie deschidere, expertiza.
Borca e o un loc binecuvantat de Dumnezeu și e păcat sa nu fie pus în valoare și dezvoltat. Sunt atâtea proiecte care pot fi accesate și pe turism, și pe dezvoltare agro-montana ( numai dacă ne uitam la vecinii din Farcasa și vedem câte a realizat domnul primar Bogdan Tifui în 3 ani) și ne dam seama cât pierdem dacă batem pasul pe loc. Ca om de afaceri, evident ca am ales sa merg pe acest drum alături de PNL, pentru ca încurajez perfomanta și sunt om de dreapta.
Minunile nu se fac peste noapte, dar cu pași mici și hotărâți, eu cred ne putem îmbunătăți viața. Nu vreau în primărie pentru interese proprii, Slava Domnului am o situație materială pentru care am muncit din greu și care îmi permite o viață indestulatoare atât mie cât și familiei mele, ci vreau sa aplic tot ce am învățat pana la 43 de ani și sa schimb fata comunei și soarta locuitorilor ei! Vreau sa va cunosc și sa va ascult, căci fiind timida, am stat mai mult la birou, dar vreau sa va ascult doleanțele și nu va promit ca voi putea face tot ce îmi veți cere, dar măcar vom conlucra împreună. Așa cum la Chilipir mereu ati văzut ce se întâmplă, așa vreau sa fie și la primăria comunei – căci e a locuitorilor și e dreptul lor sa știe pe ce se cheltuiesc banii, ce fonduri Europene pot accesa, cum se pot dezvolta și ce oportunități sunt. Pana la campanie mai este și se pot întâmplă multe, mai ales cu câte nenorociri sunt la ora actuala în lume, dar pana atunci, sa fim sănătoși și sa avem putere de munca!”, transmite candidata PNL la primăria Borca.
Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.