La IPJ Neamt s-a terminat cu toate dosarele sensibile si probabil ca dupa o activitate intensa de rezolvare a tuturor cazurilor complicate, a mai ramas o doza de zel, indeajuns cat sa se faca o ancheta cu subiect… o poza.

Potrivit unor surse din randurile politistilor nemteni, la IPJ Neamt a fost demarata o ancheta interna dupa ce pe site-ul de stiri TvmNeamt.ro a fost publicata poza de mai jos:

Este vorba despre poza cu arma crimei din luna februarie 2019, de la Farcasa, publicata de noi la o saptamana dupa tragicul eveniment, in articolul S-a aflat motivul crimei de la Farcașa. Ucigașul bănuia ca soția lui vrea să plece din țară (foto- arma crimei)

Imediat dupa publicarea pozei, cineva s-a gandit sa demareze o ancheta interna pentru a descoperi cum a ajuns poza la redactia TvmNeamt. De unde stiu ei ca noi avem poza de la un politist, tine de nivelul de inteligenta al celor care fac ancheta. Adevaratul scop al anchetei insa, tine de apucaturi cu iz de dinainte de `89. Informatiile de interes public, dar sensibile, trebuie tinute cat mai departe de presa. Prin urmare, daca vreunui politist îi trece prin minte sa ”transpire” informatii catre presa incomoda, trebuie sa stie ca poate fi vizat de o ancheta interna, asa ca mai bine-si tine capul la cutie. Nu mai conteaza ca sunt publicatii in care apar date din dosare, furnizate direct de la varful IPJ Neamt (pana la urma este treaba fiecarui jurnalist de unde-si ia informatiile, nu avem o problema cu asta). Anchetă se face doar pentru o poza publicata pe TvmNeamt.ro.

Evident ca raspunsul conducerii IPJ Neamt cand am intrebat daca exista o ancheta, a fost in acelasi registru, de secretomanie vecina cu paranoia, amestecata cu un limbaj de președinte de Cooperativa: ”Solicitarea dumneavoastra face referire la potențiale activitati interne care nu intră in sfera informatiilor de interes public. Mai mult de atat, cauza respectiva fiind exclusiv a procurorului de caz, nu putem comunica pe subiect întrucât ar afecta ancheta in curs de desfasurare. Ca atare nu vă putem infirma sau confirma posibilitatea existenței unor verificări.” Alte comentarii nu-si mai au rostul si nu ne ramane decat sa le uram succes anchetatorilor in demersul lor inceput cu un avânt pioneresc demn de Revista Cutezatorii si de cauze mai bune.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.