Actualizare:

Ultima oră: Arest preventiv pentru o angajată a prefecturii Neamț și pentru o angajată a primăriei Dumbrava Roșie

Știrea inițială: O angajată de la Primăria Dumbrava Roșie ar fi fost reținută ieri de DGA, în dosarul în care a fost reținută și funcționara de la Prefectura Neamț, declară surse tvmneamt.ro.

C.I., în vârstă de 65 de ani, are atribuții pe Comisia de Fond Funciar la primăria Dumbrava Roșie. Ea ar fi fost chemată ieri la DGA în calitate de martor, însă astăzi nu s-a mai prezentat la serviciu. Primărița comunei, Elena Chirițescu, a spus că nu știe nimic despre angajata în discuție, și nici nu a primit vreo informare de la vreo instituție, privind o eventuală reținere, cert este, că ea nu a mai venit astăzi la locul de muncă.

Nici DGA nu a transmis nimi oficial până astăzi, nici despre dosarul aflat în cercetare, nici despre posibililele rețineri, însă se știe că până în urmă cu câtiva ani, Dumbrava Roșie a fost polul afacerilor necurate cu terenuri, din județul Neamț. Doar Prefectura Neamț a confirmat oficial ieri seară, că o angajată a instituției a fost reținută de ofițeri anticorupție.

Funcționară din Prefectura Neamț, reținută de DGA. Se mulțumea cu mici atenții: 100 de lei sau o cafea

O femeie de aproximativ 64 de ani, funcționară la Prefectura Neamț, a fost reținută astăzi, 12 martie, de DGA Neamț (Serviciul Județean Anticorupție).

Potrivit unor surse tvmneamt.ro, femeia avea atribuții pe fondul funciar și obișnuia să ceară mici atenții (sume de maximum 100 de lei, cafea, etc.) pentru eliberarea unor documente. Ea mai avea câteva luni până la pensie. Reținerea (și probabil și un flagrant) nu a avut loc la Prefectură, ci în altă parte, pentru că femeia nu a fost astăzi la serviciu.

Prefectut Adrian Niță a confirmat oficial printr-un comunicat de presă, că un funcționar din Prefectură a fost reținut de polițiști și se pronunță ferm împotriva unor astfel de practici. ”In urma activitatilor specifice, astazi, 12.03.2024, polițiști din cadrul SJA Neamț au reținut, in vederea continuării cercetărilor, un funcționar public din cadrul Instituției Prefectului județul Neamt, bănuit de comiterea unor fapte de corupție. Față de persoana în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind încarcerată in Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamt.

Instituția Prefectului județul Neamț acordă o importanță deosebită menținerii unui climat de integritate, prin instruirea periodica a functionarilor publici pe linia prevenirii si combaterii faptelor de coruptie, astfel încât să fie eliminate orice suspiciuni sau vulnerabilități de natură să aducă prejudicii imaginii instituției.

Pe măsură ce vom avea detalii suplimentare, vom reveni cu informații”, a declarat prefectul Adrian Niță.

I.C.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.