Dragos Chitic ar putea candida pentru inca un mandat de primar al orasului Piatra Neamt, afirma surse apropiate actualului primar.

Chitic ia foarte in serios aceasta ipoteza, dupa desemnarea lui Andrei Carabelea candidat PNL la primaria Piatra Neamt, ca raspuns la incalcarea unei intelegeri pe care Chitic ar fi avut-o cu conducerea PNL Neamt, dar care nu ar fi fost respectata. Deocamdata nu este foarte clar ce l-a nemultumit pe Chitic, insa imediat dupa anuntul oficial privind candidatura lui Carabelea, primarul a facut o postare pe contul lui de facebook, din care reiese ca cineva nu a jucat corect, postarea fiind ilustrata cu un montaj foto in care apare un lup in blana de oaie. ”Uneori, în spatele vorbelor mieroase se ascunde lupul! Important este să-ți dai seama la timp!”, spunea pe 2 august Dragos Chitic, la mai putin de 24 de ore dupa anuntul oficial cu Carabelea candidat PNL.

Conform unor sondaje de opinie facute de PNL, Dragos Chitic ar avea peste 40% la intentie de vot si ar putea castiga detasat un nou mandat de primar. O eventuala candidatura a acestuia, ar fi insa un adevarat dezastru pentru PNL la Piatra Neamt, pentru ca voturile lui Chitic ar veni din bazinul liberal, mai ales ca desemnarea lui Carabelea candidat PNL, a produs o adevarata unda de soc in partid. De altfel, este vizibil ca Andrei Carabelea nu are niciun fel de sprijin din partea PNL, zilele trecute fiind vazut singur pe strazi, cerand semnaturi pentru candidatura, iar despre actiuni electorale nici nu poate fi vorba, acestea lipsind cu desavarsire, tocmai pentru ca liberalii refuza sa se implice pentru un candidat a carui desemnare a venit ”în plic” de la Bucuresti.

Conform surselor tvmneamt.ro, Dragos Chitic ar putea candida din partea PER (Partidul Ecologist Roman), pe filieră Marius Rogin, fost PDL-ist, care recent a fost anuntat lider al organizatiei PER Bucuresti (amanunte AICI).

De organizatia din Neamt s-ar ocupa Romel Bîrjoveanu, fostul aghiotant al lui Rogin de pe vremea cand ambii erau PDL-isti, iar Rogin, poreclit Rață, era deputat in partidul lui Basescu. Prin urmare, Chitic ar urma sa-l aiba șef de partid pe cel care-i purta sâmbetele in ultimul mandat de primar.

Daca cifrele din sondajele PNL sunt reale, Chitic ar putea obtine dupa unele estimari, pe langa un nou mandat de primar si 5 sau 6 mandate de consilieri locali, ceea ce inseamna ca va avea un cuvant greu de spus in formarea unei majoritati si este foarte posibil sa obtina si un post de viceprimar.

Dragos Chitic nu a putut fi contactat pentru a confirma sau infirma ipoteza cu candidatura la primaria Piatra Neamt. El mai are la dispozitie o saptamana pentru a-si depune candidatura, termenul limita anuntat de AEP, fiind 18 august.

Ionut CORFU

 

 

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Eu inca mai cred ca pietrenii nu sunt naivi, indiferenti sau chiar prosti sa il mai voteze inca o data pe Dl Chitic. Zero investitii, zero curatenie( masina de spalat strazi nu a fost un an prin oras), am pierdut titulatura de statiune. In fiecare august, cea mai buna luna de turism, a rupt orasul cu sapaturi si reparatii intarziate cu lunile. 4 ani nu am avut partie de schi, pentru ca il citez “nu facem schi social”. Strandul e o ruina, dar are birouri in loc de restaurante, baia comunala are zero clienti dar are birouri la etaj, nici o locatie de divertisment fara birouri.
    Va mai spun? Pot scrie zilnic cate pana la alegeri despre cel mai slab primar al orasului si despre Perla Moldovei care a devenit Caracalul Moldovei si tot nu o sa epuizez subiectele.

  2. “Dragos Chitic ar putea candida din partea PER (Partidul Ecologist Roman), pe filieră Marius Rogin, fost PDL-ist” Chitic face echipa cu fostii colegi din PDL, nu este in stare sa faca ceva singur. Nu cred ca va castiga alegerile, fara PNL. In aceasta situatie Harbuz este viitorul primar de Piatra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.