Surse TvmNeamt afirma ca in urma cu cateva zile, DGA Neamt (Directia Generala Anticoruptie) ar fi organizat un flagrant in urma caruia un instructor auto ar fi fost retinut dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea mita.

Flagrantul ar fi fost organizat pe 13 decembrie 2018, pe str. Chimiei din Roman, de unde elevii scolilor de soferi din Roman pleaca in proba pentru traseu. Intructorul Ioan C. de la o scoala de soferi din Roman, ar fi cerut si primit de la o femeie (elev cursant) suma de 300 de euro pentru a trece cu bine peste examen la proba ”oraș”. Flagrantul ar fi fost organizat dupa denuntul femeii. Sursele noastre spun ca este foarte posibil ca la mijloc sa fi fost vorba si despre o escrocherie, pentru ca daca ar fi fost implicati si politisti de la ”Examinare”, flagrantul ar fi mers mai departe. Prin urmare, instructorul mergea la ”pocneală”. Dacă elevul era bun, lua el toti banii, desi meritul era exclusiv al ”examinatului”. Daca elevul pica, instructorul spunea ca ”nu s-a putut” si inapoia banii.

Instructorul a fost retinut pentru luare de mita, fiind plasat ulterior sub control judiciar, sustin sursele noastre.

Foarte curios ramane insa faptul ca DGA nu a comunicat nimic oficial despre acest caz, chiar daca de cateva saptamani, in mediul online circula mai multe zvonuri despre nereguli inventate sau nu, in ceea ce priveste examinarile auto din judetul Neamt. Daca ancheta DGA Neamt s-a oprit la un instructor auto care putea promite verzi si uscate in numele examinatorilor oficiali, inseamna ca politistii de la ”examinari” sunt curati ca lacrima si era de bun simt sa fie informata si opinia publica.

Un punct de vedere oficial al DGA privind cele descrise mai sus este aproape imposibil de obtinut. Desi are un compartiment de comunicare la nivel judetean, este imposibil ca jurnalist, sa obții informatii de la DGA Neamt in timp util, pentru ca esti indrumat la DGA Central, unde daca ai noroc sa-ti raspunda cineva la telefon, afli ca poti trimite o cerere pe Legea 544/2001, la care ti se va raspunde in maximum 30 de zile. Vom reveni.

Ionut CORFU

spaga

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.