Județul Neamț este in pericol sa se coloreze din nou în totalitate în roșu-comunist. PSD este pe cale să obtina si functia de prefect, urmand ca judetul sa devina din nou feuda baronului Arsene, asa cum a fost pe vremea ultimelor guvernari ale descendentilor lui Ion Iliescu.

Conform surselor tvmneamt, astazi a avut loc o noua runda de negocieri la Bucuresti, intre PSD si PNL, pentru functiile de prefecti din judete. Judetul Neamt este unul dintre cele 3-4 judete cele mai disputate privind aceasta functie, insa deocamdata nu s-a batut nimic in cuie, urmand sa aiba loc alte negocieri, in prima jumatate a saptamanii viitoare. Cert insa, este ca PSD se afla la aceasta ora in pole position privind obtinerea functiei de prefect la Neamt, ceea ce ar insemna că baronul inculpat Arsene, va controla din nou tot judetul, pentru că Prefectura are in subordine deconcentratele (Directia Silvica, ITM, Garda de Mediu, DSV, DSP, etc.) si coordoneaza si institutii de forta, cum ar fi IPJ Neamt.

Pe de alta parte, daca PNL pierde functia de prefect la Neamt in favoarea PSD, liberalii din Neamt s-ar putea confrunta cu cea mai grava criza posibila, pentru ca vor pierde enorm la capitolul imagine si mai ales la capitolul credibilitate, chiar in fata propriului electorat, pus in urma cu doar un an de zile sa lupte cu ”ciuma roșie”, în fata căreia liderii de la Bucuresti sunt astazi pe cale sa faca niste concesii de neimaginat pana acum 2-3 luni de zile. Ca o compensatie, liberalii ar putea primi una dintre cele doua functii de subprefect (oricum egale cu ZERO din punt de vedere decizional), iar culmea, cealalta functie de subprefect ar reveni tot PSD.

Dar vestea proasta pentru judetul Neamt, abia acum vine. Conform vestea.net, daca roș-comuniștii preiau din nou fraiele judetului, printre favoritii PSD pentru preluarea functiei de prefect, ar urma sa fie iarăși Daniela Soroceanu sau chiar fiul mai mare al acesteia, care in prezent este consilier personal la cabinetul Madalinei Ciubotaru, vicepresedinte CJ Neamt. Daniela Soroceanu a mai fost prefect, si imediat dupa preluarea functiei, a interzis presei incomode accesul in Prefectura si la informatiile de interes public din institutie, inventand legitimatii de presa pentru jurnalisti (atentie! legitimatii, nu acreditari), pe model Lukasenko- Belarus: ”Dacă PSD ar obține funcția respectivă, într-un posibil top al preferaților ar figura, cu siguranță, iar!, Daniela Soroceanu. A mai fost prefect, a demonstrat deja că pentru PSD și pentru Arsene (și pentru interesele proprii) nu ține cont de nimic.

Aceste așa-zise calități sunt, în fapt, defecte mai mari decât Muntele Ceahlău dacă ne reamitim câteva dintre „performanțele” actualei secretare a județului, atât pe funcția de prefect cât și pe cea ocupată acum:
– a demis nelegal din funcția de vicepreședinte al CJ Neamț pe Laurențiu Dulamă pentru că nu lua poziția de drepți în fața lui Arsene. Nelegalitatea a fost stabilită și de Justiție.
– a girat (cel puțin) demiterea nelegală a lui Adrian Alui Gheorghe din funcția de director al Bibliotecii Județene. Demers, de asemenea, demascat și infirmat de Justiție.
– nu s-a implicat real deloc în procesul Neamț-Harghita, pierdut de Neamț în primă instanță, proces derulat mai ales pe perioada cât a fost ea prefect. Procesul a fost câștigat apoi, în apel, de Județul neamț, dar cu Lazăr ca prefect.
– să mai amintim de înființarea funcției de director adjunct la Complexul Muzeal Neamț (condus de managerul Dorin Nicola) care a fost câștigată, frumos!, prin consurs de soțul ei, Cristian Soroceanu, fost ziarist sportiv și profesor, cu experiență ZERO în management de orice fel?
– ca un detaliu de culoare, ca Prefect de Neamț, Daniela Soroceanu a avut pretenția să elibereze Prefectura… legitimații de presă (atenție, legitimații, nu acreditări) în funcție de cât agreea ea sau nu pe anumiți jurnaliști. Că o fi gândit chiar ea această măsură, că i-o fi fost propusă de unii consultanți cu minte de gâscă, cert e că ideea era un grav atentat la libertatea de informare a cetățeanului. Evident că redacțiile serioase din Neamț nu au achiesat la această prostie/ticăloșie.

Toate acestea probabil că nu contează prea mult în fața lui Arsene, care, dacă obține această funcție, are nevoie de un executant, nu de un garant al legalității.

Felul în care prefectul Daniela Soroceanu teroriza primarii non-PSD prin descinderi de tip sovietic în ședințe de Consiliu Local sau la Primării este încă proaspăt în memoria multora. Inclusiv al roznovenilor care își aduc aminte de circul jenant făcut de Soroceanu la Roznov, al cărui fost primar, Ionel Ciubotaru trebuia linșat public pentru că fiica lui, Mădălina Ciubotaru, demisionase din CJ și – mai ales! – din PSD Neamț.

Mădălina Ciubotaru a ajuns, între timp, vicepreședinte CJ (via Pro România) și a demonstrat din plin că nu este ranchiunoasă. Pe lângă colaborarea – zice-se – excelentă cu Daniela Soroceanu, l-a și angajat pe unul din fiii acesteia la Cabinetul Vicepreședintelui CJ.
Un gest de mare caracter, s-ar putea spune, care, cu siguranță, a fost înțeles – nu-i așa? – și de ex-prefecta de Neamț”, scrie vestea.net.

Pentru reîmprospătarea memoriei, vezi si:

Filmată în flagrant- Prefectureasa de Neamț, fițe de bugetar de LUX. Touaregul prefecturii, folosit în familie

Ce ar trebui să știe noul Ministru de Interne, despre Prefectura Neamț

Documente- Ies la lumină secretele din mandatul prefectei Soroceanu. Cum l-a angajat pe Harabagiu la Prefectura Neamț

Harabagiu, FIȚE și flash-uri pe interzis, cu mașina Prefecturii

VIDEO- Bâlci la ședința CL Roznov, cu prefecta Soroceanu în capu` mesei

Prefecta Soroceanu și-a tras raport, ”activitatea de evaluare a activității” a ieșit bine. Aplauze!

Prefectureasa, conferință de presă pe persoană publică, cu interzis pentru presa incomodă

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.