Roznovenilor pare ca le-a ajuns cutitul la os, dupa ce spun ca si-au luat teapa cu primarul PNL Vasile Pavăl, pe care l-au ales in functie in 2020. Prin urmare, conform unor surse tvmneamt.ro, se pune la cale demiterea acestuia prin referendum. In acest scop, si-ar fi dat mana cam toate fortele politice din Roznov, chiar si o buna parte dintre PNL-isti (colegi de partid cu primarul), pregatindu-se la aceasta ora detaliile tehnice ale operatiunii. Conform nemultumitilor, s-a ajuns aici, dupa o administrare dezatruoasa a orasului si a mai multor nereguli (de ordin legal/juridic) ale actualei administratii din Roznov, dar si dupa ce au fost tradate interesele de partid.
Vasile Paval ar fi al doilea primar PNL din Neamt pentru care se initiaza demersuri de demitere prin referendum, dupa ce in urma nu cu mult timp, a aparut informatia ca se pune la cale un referendum si pentru demiterea primarului de Piatra Neamt, Andrei Carabelea.
Iata articolul publicat de tvmneamt.ro pe 11 august: Publicatia Vestea.net lanseaza o ipoteza bomba, care a mai circulat in diverse medii in acesta vara: se pregateste un referendum pentru demiterea primarului de Piatra Neamt, Andrei Carabelea, dupa ce acesta si-a atras un val imens de antipatie din partea populatiei, in urma unui șir parca interminabil de decizii greșite sau cel putin discutabile, contrare intereselor comunitatii si dupa gafele colosale de comunicare si de ordin administrativ.
O strângere de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului de Piatra Neamt ar urma să fie demarată la începutul lunii septembrie, anunță surse Vestea. Acțiunea este inițiativa pe „persoană fizică” (în acest moment) a unui… citeste continuarea AICI
Conform legii, referendumul pentru demiterea primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de cel puțin 25% din numărul cetățenilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială. Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivității locale sau a neexercitării atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.
Referendumul local este valabil dacă s-au prezentat la urne cel puțin 30% din numărul total al locuitorilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială.
Ionut CORFU