Suspans maxim la alegerile locale din Piatra Neamt. Anuntarea castigatorului alegerilor pentru functia de primar al municipiului, intarzie in aceasta noapte, pentru ca se inregistreaza o situatie fara precedent. Dupa ce numararea voturilor a ajuns aproape de final si castigator ar fi Andrei Carabelea, s-a constatat o eroare majora pe buletinele de vot, motiv pentru care atat PSD cat si PMP au cerut Biroului Electoral Municipal, sa fie renumarate voturile, au declarat pentru tvmneamt.ro, surse din cele doua partide.

Dupa ce au fost numarate o mare parte dintre voturi, s-a observat ca foarte multe dintre ele au fost atribuite in mod eronat candidatului PNL, Andrei Carabelea. În patrulaterul de pe buletinul de vot in care era trecut candidatul PNL, s-au gasit stampile cu ”TATOV” în loc de ”VOTAT”. La o examinare mai atenta, s-a constatat ca ”VOTAT” era de fapt pe candidatul PSD, Razvan Cuc, trecut pe pagina 3 a buletinului de vot. Carabelea era pe pagina 2, exact peste Razvan Cuc, iar in momentul in care s-a inchis buletinul de vot dupa ce s-a aplicat stampila, tușul a trecut prin hartia de proasta calitate si părea ca stampila a fost aplicata pe candidatul Carabelea, fapt care a facut ca sute bune de voturi sa-i fie atribuite acestuia in mod eronat, depasindu-l pe Dragos Chitic.

In ultima ora, in 4 sectii de votare au fost descoperite peste 20 de astfel de voturi, ceea ce inseamna ca in cele peste 70 de sectii de votare din oras, s-ar fi putut inregistra in mod eronat mai multe sute de voturi pentru Andrei Carabelea, in dezavantajul lui Dragos Chitic, voturile fiind de fapt ale lui Razvan Cuc.

La ora redactarii (02:30), cele doua partide, PMP si PSD asteptau un raspuns de la Biroul Electoral Municipal, privind renumararea voturilor. Daca raspunsul va fi unul favorabil, adica daca se va decide renumararea celor peste 20.000 de buletine vot, pietrenii vor putea afla abia in cursul zilei de maine, sau chiar maine seara cine va fi primarul orasului pentru urmatorii 4 ani. Daca nu se vor renumara voturile, candidatul PNL ar putea castiga alegerile pentru functia de primar, in mod total nemeritat.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.