Trei persoane suspecte de infectare cu Covid 19 au fost luate astazi (11 aprilie- ora 11) cu 3 ambulante, din satul Nemtisor, comuna Vanatori Neamt. O femeie din localitate face un apel disperat la autoritati. Aceasta spune ca nu se respecta sub nicio forma restrictiile de circulatie, iar una dintre persoanele preluate astazi a fost externata din Spitalul Judetean Neamt in urma cu o saptamana desi ar fi avut simptome specifice Covid 19, deci este posibil sa fi fost testata, iar intre timp sa fi aparut un rezultatat pozitiv.

Iata mesajul trimis redactiei tvmneamt.ro, de femeia care a dorit sa-i fie protejata identitatea: ”Va scriu in clipe de disperare. Acum 10 minute (n.n. ora 11) de pe strada pe care locuiesc, Str. David, sat Nemțișor, com. Vânători Neamț, au fost luate cu 3 ambulante, 3 persoane suspecte de covid. Vreau sa va spun ca toți locuitorii satului mișuna ca furnicile, nu se tine cont de nici o lege. Va rog din suflet sa faceti cunoscut organelor abilitate, suntem disperati, stam in casa de aproape 1 luna cu doi copii. Nu mai spun ca după ce au plecat cele 3 ambulante, in urma lor au lăsat jos niste ambalaje sau nu stiu ce o fi, doar ce am privit peste gard. Una dintre persoane are o saptămână de cand a fost externata de niste incompetenți de la spitalul din Piatra Neamț, cu diaree si alte simptome. Va rog din suflet sa faceti cunoscut! Sa vina politia sa liniștească oamenii care circula mai ceva ca inainte. Va multumesc!”

Acesta nu este singurul mesaj de acest fel primit in ultimele doua saptamani de tvmneamt.ro. Din ce spun oamenii dar si din unele verificari facute de noi, rezulta ca in cea mai mare parte a mediului rural din judetul Neamt, nu se respecta mai deloc masurile de limitare a circulatiei persoanelor. Daca in Piatra Neamt vedem aproape in fiecare zi cate un filtru cu politisti, jandarmi si cu militari MAPN inarmati pana in dinti ca pentru razboi, in mediul rural, cei cativa politisti nu pot sub nicio forma sa tina in frau mii de persoane. In satele din judetul Neamt nu se tine cont de nicio ordonanta militara, cei mai multi vazandu-si in continuare de acivitati zilnice. Se viziteaza, fac petreceri, gratare, ba chiar se intalnesc si pe la cârciumi care conform legii ar trebui sa fie închise.

In aceste conditii, apelul femeii in cauza este cat de poate de justificat, iar daca nu se iau masuri, judetul Neamt își va continua traiectoria spre transformarea intr-un focar de Covid 19 exact la Suceava sau poate mai rau.

Ieri, erau confirmate 234 de persoane infectate cu Covid 19, judetul Neamt fiind pe locul 4 pe tara.

Ionut CORFU

3 COMENTARII

  1. Si la Piatra Neamt este la fel! Ieri am iesit prima data din casa, dupa data de 15 martie. Am ramas surprins vazand asa de multi concetateni peste 65 de ani in farmacii, in piata…. la ora 9!!! Pe traseul Precista-Spital_Piata_Precista nu am vazut nici un echipaj de politie, jandarmi, MAI. In cartierele laturalnice nu se cunoaste ca este stare de urgenta! In centru, la principalele intrari in oras, or fi asemenea echipaje…dar in rest nu prea se vad. Macar, prin sondaj, la catava zile!

  2. Sunt probleme și acum in Nemțișor 25.07.2020. oamenii sunt cuminți respecta regulile. Dar doamna primar nu știu cu ce firma de apă canal are contract că de 4-5 zile nu este apă la robinete. Acum când e pandemie și trebuie să ne spălăm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.