Apar tot mai multe suspiciuni, că s-a încercat mușamalizarea cazului morții elevei de 16 ani, decedată în urmă cu 2 luni, în casa unui traficant de droguri din Dumbrava Roșie, jud. Neamț. Facem precizarea să suspiciunile sunt pe faza incipientă a anchetei, când la fața locului au ajuns doi polițiști de la postul de Poliție Dumbrava Roșie, iar referitor la ancheta preluată ulterior de DIICOT, NU există niciun semn de întrebare, ba chiar din contra, cercetările se fac cu maximă implicare și profesionalism.

Conform Mesagerul de Neamț, care citează reprezentanți ai MAI, la acest moment, 6 polițiști IPJ Neamț sunt cercetați disciplinar, cu privire la modul în care și-au îndeplinit atribuțiile în cazul morții fetei. Cercetarea disciplinară vine ca urmare a unei anchete a Corpului de Control a Ministrului de Interne, dispusă de Cătălin Predoiu, după ce i-a primit în audiență pe părinții fetei. Rezultatele verificărilor Corpului de Control au fost „înaintate DIICOT – Serviciul Teritorial Neamț, pentru a dispune, potrivit competențelor”, mai scrie Mesagerul de Neamț (declarația reprezentanților MAI poate fi văzut integral AICI), ceea ce înseamnă că acest caz se complică și mai mult decât era deja.

Surse tvmneamt.ro afirmă că din ancheta DIICOT reies aspecte care conduc spre bănuiala că cineva minte. În ce scop, urmează să lămurească anchetatorii. De exemplu, polițiștii ajunși primii la fața locului în noaptea de 30 spre 31 iulie, afirmă într-un raport scris, depus la dosar, că au mers spre casa în care a murit fata, în urma unui apel la 112, primit la ora  01:21. Numai că potrivit informațiilor oficiale de la SAJ Neamț, apelul la 112 a fost făcut la ora 01:27. Dacă cei doi polițiști au plecat (și au ajuns) la fața locului înaintea apelului la 112, înseamnă că au fost anunțați neoficial de cineva, cel mai probabil de mama lui Matteo Gabor, care fix în jurul orei 01:21 (când spun polițiștii că au fost anunțați despre caz), este văzută pe imaginile de pe camerele de supraveghere din locuință, că vorbește la telefon. De asemenea, pe imagini se mai observă că mama lui Gabor și-a schimbat hainele de 3 ori în câteva zeci de minute, după ce este anunțată de fiul ei că Shara zace fără suflare în camera lui și intră și iese și ea de mai multe ori din cameră.

După ce este declarat decesul, polițiștii de la Dumbrava Roșie se grăbesc atât de tare să ”rezolve cazul”, încât fac o cercetare la fața locului extrem de sumară, strâng în grabă lucrurile fetei, pe care le predau (dimineață la ora 8) după câteva ore părinților fetei, sosiți de la București, cărora le spun că fata lor ar fi murit în urma unui infarct, deși au găsit-o într-o baltă de sânge. După alte câteva ore, medicii legiști găsesc droguri în sângele fetei, iar de aici intră pe fir DIICOT, iar cazul ia o cu totul altă turnură. (alte detalii AICI).

De altfel, mama lui Gabor a mințit în declarația dată în fața anchetatorilor, fiind contrazisă chiar de soțul ei, dar și de conversațiile avute cu fiul ei în ultimele luni. Femeia afirmă că nu știa că fiul ei se droghează, în timp ce soțul ei spune că știa despre problema lui, de când acesta avea 14 ani. Mai mult, chiar mama lui Gabor îi făcuse fiului un program de renunțare la droguri, bazat pe recompense. Un alt aspect care ridică serioase semne de întrebare, este că lui Gabor nu i-au fost găsite urme de droguri în sânge a doua zi după moartea fetei, însă a ieșit pozitiv la un alt control, pe 7 august, adică la o săptămână după ce fusese arestat. În noaptea în care a murit Shara, în jurul orei 22, în timp ce era cu victima în mașină, Gabor a cumpărat droguri ”Cristal” de la un traficant din Piatra Neamț. Două ore mai târziu, ajungea împreună cu Shara în casa în care aceasta și-a găsit sfârșitul. Fiind consumator înrăit de droguri, după cum spun chiar amicii lui, este greu de crezut că după ce a ajuns la casa ororilor din Dumbrava Roșie, s-a uitat la victima lui cum consumă droguri de una singură.

Sursele tvmneamt.ro mai afirmă că în dosar mai apar foarte mulți alți tineri care se ocupau cu traficul sau consumul de droguri, cei mai mulți dintre ei fiind minori, cu vârste chiar și de 15- 16 ani. Totodată, apar tot mai multe indicii, că mai există multe alte victimel (fete minore) căzute în plasa lui Gabor și a amicilor lui. La acest moment, Matteo Gabor, în vârstă de 18 ani (împlinește 19 ani pe 7 octombrie) este în arest preventiv, prleungit pentru a treia oară la începutul lunii octombrie, alături de alți doi tineri, unul dintre ei, având 16 ani.

Vezi si

Adolescentă de 16 ani din București, moartă într-o baltă de sânge în casa iubitului ei, din Dumbrava Roșie

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.