Peste trei sute de persoane sunt la aceasta ora la Agentia pentru Protectia Mediului Neamt, asteptand sa-si depuna dosarele pentru programul ”Casa Verde”, in cadrul caruia se dau sume de bani cuprinse intre 3000 si 8000 de lei.

Dupa cum anuntam seara trecuta, numarul celor care solicita aceste fonduri poate creste pana la 1.000 de persoane (Vezi stirea aici!)

Oamenii au stat toata noaptea in fata institutiei, afara sau in masini, unii aducandu-si scaune si pături.

Jandarmii sunt prezenti la fata locului. La ora 8:00, s-a inceput preluarea dosarelor, iar trei functionari erau in holul cladirii si indrumau pe cei care care au dosare, explicandu-le cum sa indrepte eventualele erori. Pentru ca cererile trebuiau sa fie tehonoredactate, angajatii si-au oferit sprijinul pentru a le rescrie pe cele scrise de mana.

Cum era de asteptat, cei care nu au fost prinsi pe lista facuta in cursul noptii au vociferat si si-au exprimat nemultumirea, insa fara incidente.

Nu se stie sigur cate persoane vor putea depune dosarele, dar se estimeaza ca numarul lor va fi undeva la 200. Fondurile sunt limitate, iar datele dosarelor cu suma solicitata sunt introduse intr-o aplicatie online, care la epuizarea sumei alocata pentru judetul respectiv, nu va mai permite introducerea de noi date. Pentru Neamt s-au alocat 1.400.000 de lei.

In alte judete se sta la cozi inca de vineri.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.