Tinerii care au picat examenul de Bacalaureat au ingrosat numarul somerilor nemteni. Din aceasta cauza, luna trecuta, in Neamt se inregistra o rata a somajului de 5,71%, usor crescuta fata de luna iunie. Absolventii din acest an care s-au inscris in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt vor primi, lunar, o indemnizatie in valoare de 250 de lei.
Tot in perioada cat sunt inscrise la somaj, aceste persoane vor putea urma gratuit cursuri de formare profesionala, utile pentru gasirea unui loc de munca. Dar si numarul de someri este mai mare, respectiv 11.648. Din pacate, din totalul persoanelor inscrise la AJOFM Neamt, doar 3.175 erau in plata, restul de 8.473 fiind fara nici un venit. Insa numarul real al nemtenilor fara un loc de munca este mult mai mare, avand in vedere ca mii de persoane au luat calea strainatatii.
Elena Chirila, purtatorul de cuvant al AJOFM Neamt, a declarat ca numarul somerilor a crescut, de la o luna la alta, motivat mai ales de inscrierea tinerilor care au ratat sansa intrarii la facultate ori de a se angaja, in conditiile in care nu au obtinut diploma de Bacalaureat.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.