Sute de copii o plang pe Tatiana Gavril, femeia care de-a lungul vietii a facut oameni mari un numar impresionant de copii orfani sau care nu au mai putut fi ingrijiti de familiile lor, din diverse motive. Cei mai multi dintre ei sunt acum adulti, insa au ramas tot copiii Mamei Tatiana.

Mama Tatiana, cum îi spuneau toate sufletele care si-au gasit alinarea în inima ei, in varsta de 67 de ani, era internata la ATI, dupa ce fusese depistata pozitiv la testul coronavirus. Nu trebuia sa fie in salonul in care toti cei 8 pacienti si-au pierdut viata, insa fusese mutata cu doar o zi in urma. Daca era pe cale sa scape de boala, de coruptie nu a scapat. A ucis-o. Incendiul devastator i-a curmat viata in salonul in care nu erau nici macar senzori de fum, stingatoare sau hidranți. Si-a dat ultima suflare in bratele unuia dintre cei 6 fii ai ei, care fiind in spital la acea ora, a alergat sa-si salveze mama.

Pentru el si pentru fratii lui, era mama lui naturala, insa era mama si pentru alte cateva zeci de copii care o asteptau la Casa Ray-betesda, din comuna Dobreni, unde administra de zeci de ani un centru in care a facut oameni din copii carora soarta nu le fusese prea prietenoasa, pana au cunoscut-o pe Mama Tatiana si pe sotul ei.

Culmea, in urma cu 3 ani, Casa de Copii Ray-betesda din Dobreni, a fost lovita de un incendiu care a provocat mari daune materiale. Nu au fost victime si Mama Tatiana a reusit sa indrepte situatia in scurt timp, pentru ca sufletele de care avea grija sa nu aiba de suferit. Nu peste mult timp, un alt incendiu, produs de data asta intr-un loc unde oamenii ar trebui sa fie in siguranta, i-a curmat viata in mod nemilos.

Mesajele de durere curg pe retelele de socializare, atat de la copiii aflati acum la Casa Ray-betesda, cat si de la adultii pentru care Mama Tatiana a insemnat șansa lor în viată. Iata doar doua dintre ele:

Ramona Elena Butuc:In aceasta seara am pierdut un suflet nobil,care am avut multe de invatat de la dna Tatiana. Mama pentru 6 copii +22 copii orfani+alte generatii care au parasit Casa Ray-betesda,o mama ocrotitoare si cu atata dragoste a îndrumat pe fiecare….Doresc sa tinem o rugaciune si Dumnezeu sa intareasca in aceste clipe grele sotul,copiii si pe toti cei care au cunoscut-o pe Tatiana Gavril
Anamaria AilincaiO MAMĂ EROINĂ! Păcat, trist, dar adevărat, am sperat că TOTUL VA FI BINE ! Și că vei veni acasă dar n-a fost așa. Pt.noi cei care te-am cunoscut vei rămâne în inimile noastre tot MAMA TATIANA. Tatiana Gavril ….O MAMA ADEVĂRATĂ în adevăratul sens al cuvântului ,O MAMA IUBITOARE, O MAMA LUPTATOARE, O MAMA HARNICĂ ,O MAMĂ PRIETENOASĂ,O MAMĂ VESELĂ, O MAMĂ PRICEPUTĂ și multe,multe alte cuvinte se pot spune. SINCERE CONDOLEANȚE FAMILIEI!
Astazi, in jurul orei 16, cand in fata spitalului judetean se scanda ”Coruptia Ucide!” si se aprindeau lumanari pentru sufletele disparute inainte de vreme, familia Mamei Tatiana era la morga, pentru a vedea cand îi poate ridica trupul neinsufletit.
Pe Mama Tatiana si pe ceilalti pacienti langa care era internata, nu-i mai poate intoarce nimeni inapoi si nici durerea din sufletele celor care i-a cunoscut, nu va putea fi stearsa vreodata. Dar in fata legii, oare va raspunde cineva?
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.